петък, 18 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4208 прочитания

  Немската VOSS стартира продукцията в завода си в Ловеч през май 2019

  Ще бъдат разкрити 1000 работни места
  28 ноември 2018, 14:06 a+ a- a

  Преструктурирането на завода на немската VOSS Automotive в Баховица, Ловеч, върви по план, съобщиха от компанията. VOSS ще се разположи върху 12 225 кв.м. в завода в Баховица, Ловеч. Ще произвежда компоненти за автомобилната индустрия в бившия завод на "Литекс моторс". Очаква се дуржеството да стартира продукцията в завода си в Баховица в средата на месец май 2019.

  „Преструктурирането на инфраструктурата върви по план. В момента сме на етап, в който подготвяме площта за инсталиране на новите машини“, коментира Роланд Вайс, изпълнителен директор на VOSS Automotive за България.

  Цялостната инвестиция в новия завод възлиза на 15 млн. евро, както съобщиха от компанията. Работните места, които ще бъдат разкрити, са 1000, като същинският процес по наемането и обучението на персонала ще стартира след около два месеца. Първата група от мениджърския екип вече е наета и преминава обучение в централата в Германия.

  VОЅЅ пpoизвежда тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили. Компанията имa зaвoди в цял cвят - САЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa и седалище в Германия, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и отчита годишен оборот в размер от 545 млн. евро. VOSS е партньор на водещи фирми от автомобилната и машиностроителната промишленост.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  преди 3 часа
  Евродепутати искат взаимно признаване на резултати от Covid-19 тестовете в страните членки
  Трябва да се установи общ период за карантина, да има едно и също определение за положителен случай на COVID-19, за случай на смърт поради COVID-19 и за възстановяване след заразяване
  преди 4 часа
  Стартират програма за детски кътове към офисите
  За целта ще бъдат отпуснати 15 милиона лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
  преди 4 часа
  преди 5 часа
  Предлагат мярката 80/20 за туризма да бъде удължена до 1 май 2021
  Голям е отливът на чужди туристи, при българите разликата е малка, отбеляза министърът на туризма Марияна Николова