неделя, 07 юни 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2116 прочитания

  Sutherland открива 300 работни места в нов офис в Пловдив

  4000 са работните места в ИТ сектора в Града под тепетата, обяви кметът Иван Тотев
  07 октомври 2019, 16:40 a+ a- a

  Американската аутсорсинг компания Sutherland се разширява към Пловдив. В Града под тепетата един от най-големите работодатели в България ще открие 300 нови работни места.

  „Един от основните ни приоритети по време на нашето управление, бе да задържим младите хора да останат да живеят тук, да получат добро образование, с което да осигурим по-доброто качество на живот и кариерното развитие“, заяви кметът Иван Тотев при представяне на фирмата. „До момента 4000 са работните места в IT сектора, като привлякохме и много млади хора от другите градове,“ допълни той.

  Хората, които ще бъдат наети за представителството на фирмата в Пловдив, ще работят за един от най-големия и иновативен онлайн магазин в света. Той е един от доверените партньори на Sutherland, с които компанията работи над 15 години на глобално ниво и над 5 тук в България.

  Изискванията към желаещите да бъдат наети на работа са да владеят немски език на добро ниво и да имат базови компютърни умения. Фирмата ще се погрижи да обучи и подготви своите нови служители. Целта е до края на годината да бъдат наети 100 човека, а до края на 2020 година техният брой да стане 300. Стартовата заплата ще бъде над 2000 лева, като за всеки служител ще има допълнителни бонуси. Това обясни изпълнителният директор на фирмата Димитър Гълъбов.

  „Пловдив се наложи като втори център след София. 120 компании направиха сериозни инвестиции в офис площи и десетки милиони лева. Няма възрастови ограничения за обявените позиции. Работното време ще бъде на 4, 6 и 8 часа, като заниманието е много подходящо за студенти".

  Разрастването на дейността на Sutherland в града е част от ангажимента на компанията да се установи трайно в Пловдив, един от водещите градове в България.

  Sutherland е сред най-големите работодатели в България, с над 2800 служители, които работят с клиенти като Spotify, Hilton, GoDaddy и McAfee. Фирмата развива дейност в София, Варна, Бургас и Пловдив.

  В глобален мащаб Sutherland обслужва 120 клиенти от Fortune 1000 в 17 различни страни в над 60 локации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Съдът потвърди избора на концесионер на летище София
  Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор „Мюнхен“ остава концесионер
  преди 1 ден
  Спад на безработицата в САЩ през май
  Икономиката е добавила 2,5 млн. работни места за месец
  преди 1 ден
  Външните граници на ЕС остават затворени поне до 1 юли
  Повечето държави в ЕС ще премахнат проверките по вътрешните граници до 15 юни, а останалите - до края на месеца
  преди 1 ден
  Проверяваме за фишове за нарушения по пътя електронно
  Агенцията за електронно управление с 2 нови услуги
  преди 1 ден
  СЗО: Пандемията от Covid-19 продължава да се разраства
  Втора вълна на заболяването не е неизбежна, заяви говорител на организацията