събота, 08 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2205 прочитания

  Sutherland открива 300 работни места в нов офис в Пловдив

  4000 са работните места в ИТ сектора в Града под тепетата, обяви кметът Иван Тотев
  07 октомври 2019, 16:40 a+ a- a

  Американската аутсорсинг компания Sutherland се разширява към Пловдив. В Града под тепетата един от най-големите работодатели в България ще открие 300 нови работни места.

  „Един от основните ни приоритети по време на нашето управление, бе да задържим младите хора да останат да живеят тук, да получат добро образование, с което да осигурим по-доброто качество на живот и кариерното развитие“, заяви кметът Иван Тотев при представяне на фирмата. „До момента 4000 са работните места в IT сектора, като привлякохме и много млади хора от другите градове,“ допълни той.

  Хората, които ще бъдат наети за представителството на фирмата в Пловдив, ще работят за един от най-големия и иновативен онлайн магазин в света. Той е един от доверените партньори на Sutherland, с които компанията работи над 15 години на глобално ниво и над 5 тук в България.

  Изискванията към желаещите да бъдат наети на работа са да владеят немски език на добро ниво и да имат базови компютърни умения. Фирмата ще се погрижи да обучи и подготви своите нови служители. Целта е до края на годината да бъдат наети 100 човека, а до края на 2020 година техният брой да стане 300. Стартовата заплата ще бъде над 2000 лева, като за всеки служител ще има допълнителни бонуси. Това обясни изпълнителният директор на фирмата Димитър Гълъбов.

  „Пловдив се наложи като втори център след София. 120 компании направиха сериозни инвестиции в офис площи и десетки милиони лева. Няма възрастови ограничения за обявените позиции. Работното време ще бъде на 4, 6 и 8 часа, като заниманието е много подходящо за студенти".

  Разрастването на дейността на Sutherland в града е част от ангажимента на компанията да се установи трайно в Пловдив, един от водещите градове в България.

  Sutherland е сред най-големите работодатели в България, с над 2800 служители, които работят с клиенти като Spotify, Hilton, GoDaddy и McAfee. Фирмата развива дейност в София, Варна, Бургас и Пловдив.

  В глобален мащаб Sutherland обслужва 120 клиенти от Fortune 1000 в 17 различни страни в над 60 локации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Германия ще изисква всички пристигащи да бъдат изследвани за COVID-19
  Разходите за тестовете ще бъдат покрити от германското правителство дори когато пътуващи посетят рискова страна без основателна причина
  преди 11 часа
  преди 12 часа
  Туристическият бизнес в Поморие: Предвид пандемията сезонът е добър
  До момента в област Бургас са почивали над 360 хил. туристи, по-голямата част от тях са българи
  преди 15 часа
  Ръст на потребителското доверие у нас през юли
  И градското, и селското население очаква очакват влошаване на финансовото си състояние през следващата година
  преди 15 часа
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват