вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1853 прочитания

    Wizz Air открива нови бази в Малта, Албания и Италия

    Така базите на нискотарифния превозвач стават общо 30
    29 май 2020, 16:32 a+ a- a

    Нискотарифният превозвач Wizz Air съобщи, че открива 3 нови бази – в Малта (Ларнака), Италия (Милано, Малпенса) и Албания (Тирана).

    28-та си база авиолинията разкрива в Ларнака. Превозвачът ще базира 2 самолета Airbus A320 на летището в кипърския град през юли 2020 г. Наред със създаването на новата база Wizz Air обяви и старта на 10 нови маршрута от Ларнака до шест страни от юли 2020 г. Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта или в приложението на авиокомпанията на цени от 24,99 евро*.

    Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

    Историята на Wizz Air в Кипър започва преди десетилетие с кацането на първия полет през декември 2010 г., като само през 2019 г. авиокомпанията е превозила над 800 хиляди пътници до и от Кипър. Като част от разширяването си авиокомпанията ще продължи да увеличава своите операции в Кипър, за да предостави на клиентите все повече възможности за пътуване. Откриването на базата в Ларнака ще създаде над 100 нови директни работни места в авиокомпанията и допълнителни работни позиции в свързаните отрасли. С двата нови самолета Airbus A320, които ще бъдат базирани в града, ще се извършват редовни полети по 10 нови маршрута до: Атина, Солун, Билунд, Копенхаген, Дортмунд, Меминген, Карлсруе/Баден-Баден, Сучава, Турку, Вроцлав, с общо един милион места в продажба от Ларнака през 2020 г. Това разширяване на мрежата на Wizz Air ще подкрепи икономиката на Кипър и ще свърже острова с нови дестинации, коментират от авиокомпанията.

    29-та база на авиокомпанията ще бъде в Милано. Превозвачът ще базира 5 самолета Airbus A321 на летище Милано Малпенса през юли 2020 г. Наред със създаването на новата база и в допълнение на вече активните 8 маршрута, Wizz Air обяви старта на 20 нови маршрута до 11 държави от Милано Малпенса от юли 2020 г. Местата по тях вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта или в приложението на авиокомпанията на цени от 19,99 евро*.

    Wizz Air стартира първите си полети до Италия през 2004 г. и оттогава авикомпанията е превозила над 40 млн. пътници от и до Италия по своите над 100 маршрута. Плановете на Wizz Air са да продължи да развива своята мрежа и да прави пътуванията със самолет все по-достъпни. Със създаването на 29-а база в Милано, Wizz Air ще удвои капацитета си в Ломбардия и ще допринесе за по-голям икономически растеж в региона и за създаването на над 200 нови директни работни места в авиокомпанията и още много работни места в свързаните отрасли, уточниха от превозвача. 

    С новите 5 самолета Airbus A321, базирани на летище Малпенса, ще се извършват полетите по новите 20 маршрута до: Лондон Лутън, Айндховен, Фуертевентура, Гран Канария, Махон, Тенерифе, Валенсия, Атина, Корфу, Родос, Санторини, Солун, Закинтос, Рейкявик, Лисабон, Порто, Прищина, Маракеш, Талин, Тел Авив. Така тази година Wizz Air вече предлага общо 28 дестинации от Милано Малпенса. Голямата мрежа на Wizz Air от 41 маршрута в Ломбардия – включително 13 маршрута до Бергамо, ще допринесе за развитието на местния туризъм, ще донесе повече инвестиции в региона и ще свърже Милано с нови ваканционни и бизнес дестинации, уточняват от Wizz Air.

    30-ата база на Wizz Air се открива в столицата на Албания. Компанията ще базира 3 самолета Airbus A320 на летището в Тирана през юли 2020 г. Заедно със създаването на новата база и в допълнение на вече активните 10 маршрута, Wizz Air обяви старта на 15 нови маршрута до 8 държави от Тирана, считано от юли 2020 г. Местата по тях вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта или в приложението на авиокомпанията на цени от 19,99 евро*.

    Първите полети на Wizz Air до Тирана стартират през 2017 г. и оттогава компанията е превозила почти половин милион пътници до и от албанската столица. Плановете на Wizz Air са да продължи да развива мрежата си в страната, за да осигури на своите пътници свободата да пътуват до все повече дестинации на достъпни цени. Със създаването на новата си 30-а база авиокомпанията е уверена, че ще допринесе за по-голям икономически растеж в региона, свързвайки Албания с други европейски страни, като същевременно ще предостави достъпни възможности за пътуване на своите местни пътници. Новата база ще създаде над 100 нови директни работни места в авиокомпанията и още повече работни места в свързаните отрасли. С трите самолета Airbus A320, базирани в Тирана, ще се извършват полетите по новите 15 маршрута до: Бове (Париж), Шарлеруа (Брюксел), Айндховен, Мюлуз, Карлсруе/Баден-Баден, Хамбург, Берлин Шьонефелд, Франкфурт Хан, Прага, Ираклион, Родос, Бари, Катания, Милано Малпенса и Торино. Така местата в продажба на авиокомпанията от Тирана до 25 дестинации през 2020 г. стават общо над 800 хиляди. Разширяването на албанската мрежа на Wizz Air ще подкрепи местния туризъм, ще донесе повече капитали в региона и ще свърже Тирана с нови дестинации, добавят от авиокомпанията.

    *Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 36 минути
    Siemens и Nvidia разширяват сътрудничеството си в сферата на генеративния AI
    Нов продукт съчетава Siemens Xcelerator с Nvidia Omniverse Cloud API
    преди 3 часа
    Анна Панчева е новото лице на направление „Човешки ресурси“ в Kaufland България
    Нейният фокус са привличането на таланти и работодателска марка
    преди 4 часа
    Оптимистични данни от Китай в началото на годината
    Индустриалното производство и търговията с по-голям от очаквания ръст през януари и февруари
    преди 5 часа
    3 компании инвестират близо 18 млн. лв. в София и Омуртаг
    От юни 2023 г. Са издадени сертификати за инвестиции в размер на 510 млн. лв., които ще разкрият над 2000 нови работни места
    преди 22 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 23 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив