сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1711 прочитания

    PPF Group разделя търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката Теленор

    Компанията създава CETIN България, която ще оперира в рамките на CETIN Group
    02 юли 2020, 11:38 a+ a- a

    PPF Telecom Group обяви приключването на разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори, опериращи под марката Теленор в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

    Съгласно стратегията на проекта, Теленор България прехвърли активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие, CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление.

    Теленор България ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

    Преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на Теленор с неговите клиенти. Те ще продължат да ползват продукти и услуги, разработени от Теленор и предлагани през отличената с Best in Test сертификати мобилна мрежа, сега управлявана от CETIN. Не се налагат никакви промени в договорите им за мобилни услуги, нито в условията по тях. Както преди, клиентите ще продължат да комуникират с Teленор по всички въпроси, свързани с услугите на оператора.

    „Целта на CETIN България е да приложи водещите бизнес модели в България, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи“, заяви главният изпълнителен директор на CETIN България Владимир Радойчич.

    Теленор е телекомуникационна компания с близо 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. 

    PPF Telecom Group e доставчик на телекомуникационни услуги на шест пазара в Централна и Югоизточна Европа - България, Чешката република, Унгария, Черна Гора, Сърбия и Словакия, с 17,2 милиона клиенти на мобилни услуги, 12 000 служители и приходи преди данъци, лихви и амортизации в размер на 1,4 милиарда евро за 2019 г. 

    PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Северна Америка и Азия. Групата притежава активи на стойност над 48.г млрд. евро (към 31 декември 2019 г.).

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 14 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 16 часа
    преди 20 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 21 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 22 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26