вторник, 20 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  724 прочитания

  PPF Group разделя търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката Теленор

  Компанията създава CETIN България, която ще оперира в рамките на CETIN Group
  02 юли 2020, 11:38 a+ a- a

  PPF Telecom Group обяви приключването на разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори, опериращи под марката Теленор в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

  Съгласно стратегията на проекта, Теленор България прехвърли активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие, CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление.

  Теленор България ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

  Преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на Теленор с неговите клиенти. Те ще продължат да ползват продукти и услуги, разработени от Теленор и предлагани през отличената с Best in Test сертификати мобилна мрежа, сега управлявана от CETIN. Не се налагат никакви промени в договорите им за мобилни услуги, нито в условията по тях. Както преди, клиентите ще продължат да комуникират с Teленор по всички въпроси, свързани с услугите на оператора.

  „Целта на CETIN България е да приложи водещите бизнес модели в България, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи“, заяви главният изпълнителен директор на CETIN България Владимир Радойчич.

  Теленор е телекомуникационна компания с близо 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. 

  PPF Telecom Group e доставчик на телекомуникационни услуги на шест пазара в Централна и Югоизточна Европа - България, Чешката република, Унгария, Черна Гора, Сърбия и Словакия, с 17,2 милиона клиенти на мобилни услуги, 12 000 служители и приходи преди данъци, лихви и амортизации в размер на 1,4 милиарда евро за 2019 г. 

  PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Северна Америка и Азия. Групата притежава активи на стойност над 48.г млрд. евро (към 31 декември 2019 г.).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 52 минути
  Маските на открито отново стават задължителни
  Новата мярка влиза в сила от 22 октомври
  преди 1 час
  Роботи заплашват до 800 млн. работни места по света
  Вижте в кои страни рискът е най-голям
  преди 2 часа
  Министерството на труда е отворено за предложения от бизнеса за мярката 60/40
  Ведомството ще очаква предложения за новия дизайн на мярката от 2021 година
  преди 3 часа
  УНСС затваря за седмица заради Covid-19
  Университетът минава на онлайн обучение
  преди 3 часа
  ЕК открива процедури срещу Кипър и Малта заради "златните паспорти"
  Комисията изпрати отново писмо и до България заради опасенията си за режима за предоставяне на гражданство срещу инвестиции. Българското правителство разполага с един месец, за да отговори
  преди 3 часа
  Мнозинството европейци подкрепят по-голям бюджет на ЕС
  Общественото здраве е основен приоритет, следван от икономическото възстановяване и изменението на климата