вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1945 прочитания

    Започнаха номинациите за Награди за отговорен бизнес 2020

    За 18-и път конкурсът търси компании с мисия и техните вдъхновяващи инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата
    18 декември 2020, 13:01 a+ a- a

    Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обявява старта на номинациите в престижните Награди за отговорен бизнес 2020. Най-авторитетният конкурс за корпоративна социална отговорност (КСО) и устойчивост у нас се провежда за 18-а поредна година и на фона на безпрецедентната вълна от солидарност във връзка с Covid-19 отново търси компании с мисия и техните успешни и вдъхновяващи инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата. 

    Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика. За още информация: www.bblf.bg и в социалните мрежи с #bblfawards2020, #отговоренбизнес.

    С инициативата БФБЛ цели да популяризира дългосрочните и въздействащи практики в корпоративната социална отговорност и да вдъхнови още хора и фирми да последват добрия пример. Чрез участието си в престижния конкурс компаниите имат възможността да споделят своите най-ефективни КСО програми, да получат заслужено признание и да утвърдят репутацията си.

    В Годишните награди за отговорен бизнес могат да кандидатстват всички фирми независимо от големина, сектор и дали са членове на БФБЛ. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Подаването на кандидатури е безплатно и се извършва онлайн на сайта на БФБЛ, където са и условията за участие и други подробности за конкурса. Крайният срок за подаване на номинации е 15 януари 2021 г.

    „Годишните награди за отговорен бизнес са престижна трибуна, която насочва общественото внимание към компаниите с мисия, към лидерите в отговорните практики, които и през настоящата трудна и изпълнена с предизвикателства година демонстрираха изключителна съпричастност, инвестираха в дългосрочни социални програми и си сътрудничиха ефективно в полза на хората и природата. Стремежът ни е да покажем на бизнес общността и на цялото общество много добри примери за отговорно и устойчиво корпоративно поведение, а техният успех и резултати ще мотивират и други да ги последват”, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

    Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ за 18-и път ще отличат обществените ангажименти на компаниите в шест категории:
    • „Инвеститор в обществото“, 
    • „Инвеститор в знанието“, 
    • „Инвеститор в околната среда“, 
    • „Инвеститор в човешкия капитал“, 
    • „Маркетинг, свързан с кауза“, 
    • „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“. 

    БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот.

    Новост в конкурса е специалната награда Diversity@Work, която ще отиде при компанията с най-успешни практики за насърчаване на многообразието на работното място. За отличието се състезават всички проекти с подобна насоченост независимо в коя категория на конкурса участват. Един от всички номинирани проекти ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. На финалистите в екологичната категория БФБЛ предоставя уникалния шанс да участват и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

    Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и авторитетно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, научните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени по време на церемония през февруари 2021 г. 

    С участието си в Наградите компаниите се включват и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си със социалнозначими програми и инициативи, осъществявани през годините в България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 5 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 6 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели