събота, 20 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2725 прочитания

  Австрийската Austrotherm разширява дейността си у нас с инвестиция от близо 3 млн. лева

  Пускането в експлоатация на разширението на завода в Казичене е планирано за последното тримесечие на 2024
  28 февруари 2024, 09:32 a+ a- a

  С инвестиция от близо 3 млн. лева Austrotherm България разширява дейността си в София. На 26 февруари 2024 г. бе даден старт на проекта за разширяване и модернизиране на складовата база за суровини и готова продукция в завода на компанията в столичния квартал Казичене. Символичната първа копка направиха госпожа Евгения Алексиева - кмет на район Панчарево, Хаймо Паша – изпълнителен директор на Austrotherm Group и Диана Чобанова – управител на Аустротерм България.

  През следващите месеци водещият производител на енергоспестяваща и допринасяща за опазване на климата топлоизолация в Централна и Източна Европа, ще изгради модерна складова база за суровини, материали и готовата продукция. Разширението ще допринесе за удовлетворяване очакванията на клиентите за още по-ефективна логистика, навременна, бърза и точна доставка на продуктите, произвеждани в завода в София.

  „Инвестицията, която стартираме днес, ще позволи затвърждаване на лидерските позиции на Austrotherm България като най-устойчивия производител на топлоизолация на българския пазар“, коментира Диана Чобанова, управител на Austrotherm България.

  Пускането в експлоатация на разширението на завода е планирано за последното тримесечие на 2024 г. и ще позволи да се подобрят процесите по складиране и експедиране на готова продукция.

  „Пестенето на енергия е все по-важно за всеки от нас. Високите цени на енергията и нуждата всеки да допринесе за глобалната цел за опазване на климата отдавна е тема и в България. Голям процент от българския сграден фонд, особено жилищните сгради, е лошо изолиран или изобщо не е изолиран и има огромен потенциал за повишаване на енергийната ефективност. Изолационните материали на Austrotherm значително намаляват разходите за отопление и охлаждане и допринасят за опазване на околната среда и климата“, коментира Хаймо Паша, изпълнителен директор на Austrotherm Group.

  Austrotherm е европейски лидер в производството на EPS и XPS топлоизолационни плочи. У нас Austrotherm също е отлично познат като производител на екструдиран и експандиран полистирен (последният е познат на масовия клиент като стиропор).

  С двата си завода в София и в Айтос компанията държи лидерската позиция в производството на топлоизолация и на българския пазар, като произвежда голям асортимент от топло- и шумоизолационни продукти, архитектурни профили и елементи.

  През последните 2 години Austrotherm България отбелязва устойчив ръст на произведените обеми и съответно - на оборот и печалба. През 2021 г. производството в двата завода в страната отбеляза 9% ръст спрямо предишната година. А за 2022 г. ръстът е 6%, въпреки затрудненията, предизвикани от сривовете във веригата на доставки, проблемите с транспорта и суровините. Това се дължи както на въведените промени в организацията, така и на подновеното производствено оборудване на завода в София.

  Austrotherm Group е семейна австрийска компания и в момента има 26 завода за производство на изолационни материали в 12 държави. През финансовата 2022 година Групата Austrotherm реализира оборот от 627 млн. евро и има общо 1400 служители. Централата на компанията е във Вопфинг, Австрия. Освен в Австрия, пионерът в областта на изолацията има компании в Босна и Херцеговина, България, Германия, Хърватия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Чехия, Унгария и Турция. Групата Austrotherm е компания на Schmid Industrie holding, която генерира продажби от 2,6 млрд. евро с 6900 служители към 31 декември 2022.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 1 ден
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  преди 2 дни
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 2 дни
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 2 дни
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство