събота, 20 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2888 прочитания

  Служителите на Luxoft у нас вече достигат 230 души

  Софтуерната компания отбелязва 10 години присъствие на българския пазар
  02 април 2024, 15:51 a+ a- a

  Луксофт България отбелязва 10 години успешно присъствие на българския пазар. За времето след откриване на своя офис в София през пролетта на 2014 компанията се утвърди като играч с отчетливо присъствие на пазара на човешки ресурси в сектора на информационните технологии, демонстрирайки значителен растеж и иновации. През 2024 компанията вече има над 230 служители в България, като повече от половината от тях са ангажирани в ИТ екипи, работещи върху проекти в сферите на банкирането, финансите и автомобилната индустрия. С разнообразието от технологии, в които компанията оперира, Луксофт допринася за развитието на местната ИТ среда.

  Компанията се ангажира активно с организирането и подкрепата на обучения, семинари и значими събития в сектора на национално ниво. Офисът в София беше домакин на първата в LоGeek Night в България, която привлече ИТ общността с демонстрация на нови разработки за автомобилния и финансовия сектори. Множество Дни на отворените врати в офиса на Луксофт бяха посветени на теми като за C/C++, технологии в областта на Big Data, Java, както и на много други теми от професионален интерес за софтуерните инженери. Тези инициативи подчертават ангажимента на Луксофт България към развитието на ИТ общността и подкрепата за професионалното развитие на ИТ експертите в страната, като допринасят за създаването на здрава професионална среда и насърчават обмена на знания и опит между специалистите.

  Луксофт не само инвестира в технологични иновации, но и активно участва в социално отговорни инициативи. Пример за това е осиновяването на пчелни кошери, което допринася за опазването на околната среда и подкрепя местните пчелари. Тази инициатива е част от дългосрочните ангажименти на компанията за насърчаване на по-зелено и устойчиво бъдеще. Служителите от Луксофт България няколко поредни години са доброволци в кръводаряването. Традиция е през годините години Луксофт да подпомага деца в неравностойно положение преди първия звънец за учебната година. По друг проект за дигитално рисуване TechARTnology деца със заложби от семейства с ниски доходи бяха подкрепени да развиват своите арт и технологични умения. През годините компанията е оказвала подкрепа и на Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

  Луксофт България поставя социалната отговорност в центъра на своята корпоративна култура. Това подчертава ангажимента на компанията не само към доставката на висококачествени IT услуги, но и към въздействието си върху обществото и природата.

  През 2023 година за втори път Луксофт България получи признанието Great Place to Work ® - престижният сертификат, който определя компанията като желано място за работа с висока степен на удовлетвореност на нейните служители.

  По повод юбилея Алексей Рубцов, управляващ директор на Луксофт България заяви: "10 години са повод за равносметка, но и за поглед към бъдещето. Горд съм от това, което постигнахме – превърнахме се в компания с отчетливо присъствие в ИТ сектора в България. Искам да благодаря на всички служители и партньори, които допринесоха за нашия успех. Предстоят ни още много вълнуващи моменти и иновации. Заедно ще продължим да трансформираме дигиталния свят."

  Луксофт България продължава да бъде ангажирана с развитието на висококачествени технологични решения и подкрепа за развитието на ИТ общността, засилвайки своята позиция на водеща IT компания в страната и предоставяйки значим принос към българската икономика и общество.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на LUXOFT BULGARIA EOOD в Jobs.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 1 ден
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  преди 2 дни
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 2 дни
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 2 дни
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство