вторник, 28 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2008 прочитания

  Generali финализира придобиването на Conning

  Сделката включва и нейните филиали от Cathay Life
  11 април 2024, 16:20 a+ a- a

  Снимка: Generali Group

  Група Generali завърши придобиването на компанията за управление на инвестиции Conning Holdings Limited (CHL) и нейните дъщерни дружества от Cathay Life, част от Cathay Financial Holdings. Сделката беше обявена на 6 юли 2023 г. В резултат на това, всички акции на CHL бяха прехвърлени в Generali Investments Holding S.p.A. (GIH), като срещу тях бяха издадени нови акции. Така Cathay Life стана миноритарен акционер в GIH с дял от 16,751%, установявайки дългосрочно партньорство с Generali в бизнеса с управление на активи. 

  Придобиването включва компанията Conning, която е фокусирана върху инвестициите в застраховането и институционалните инвестиции с фиксиран доход, както и нейните дъщерни компании Octagon Credit Investors, с фокус в отпускането на банкови заеми и специализирани кредити, Global Evolution, специализирана в изкупуването на дълг на бързоразвиващите се пазари и Pearlmar, специализирана в изкупуването на дълг и активи в областта на недвижимите имоти.

  В съответствие със стратегията на Generali „Партньор за цял живот 24“ това придобиване разширява глобалния бизнес на Групата в областта на управлението на активи, като укрепва инвестиционните ѝ възможности, развива бизнеса ѝ с клиенти от трети страни и разширява присъствието ѝ в САЩ и Азия.

  В резултат на сделката, общият размер на управляваните от Групата активи се увеличава до 887 млрд. долара (803 млрд. Евро).

  Карло Трабатони, главен изпълнителен директор на Generali Asset & Wealth Management, коментира: „Придобиването на Conning и нейните дъщерни фирми ни позволява да продължим успешното развитие на глобална и диверсифицирана екосистема за управление на активи. Засилихме позициите си в този сегмент, благодарение на инвестициите в областта на фиксирания доход и на развиващите се пазари, на алтернативните кредити и недвижимите имоти в САЩ. Generali се превръща във водеща глобална компания за управление на активи, която сега е сред 10-те най-големи в Европа, постигаща постоянна възвращаемост на инвестициите и установяваща трайни и надеждни отношения с нашите клиенти.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 17 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 19 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата