вторник, 28 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1362 прочитания

  Praktiker откри 3-ти хипермаркет в София

  Това е 17-ият обект на веригата в страната
  12 април 2024, 09:58 a+ a- a

  Практикер откри своя трети магазин в столицата. Новият обект от веригата се намира на бул. „Никола Мушанов“ 149Б, район Красно село. Тържественото прерязване на лентата беше направено от Васил Терзиев, кмет на Столична община, Цвета Николаева, кмет на район „Красно село“, и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”.

  „Този хипермаркет е най-доброто, което можем да представим, след усилена работа, много опит и внедряване на нови технологии. Смятам че настина показваме най-хубавото от Практикер досега. Това е началото на един голям комплекс – HOLIDAY PARK Красно село, който ще продължава да се развива и ще бъде в помощ на три огромни квартала.“, сподели Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ по време на откриващата церемония.

  Практикер Красно село е първият обект от изграждащия се търговски комплекс HOLIDAY PARK, който ще разполага с над 31 000 кв.м търговска площ и ще осигури повече от 500 нови работни места. На разположение на потребителите ще има над 25 търговски обекта и заведения, като хипермаркет на Технополис, Lidl, Decathlon, JYSK, dm, LC Waikiki, Happy Bar & Grill и още много други. HOLIDAY PARK Красно село ще отвори врати през пролетта на 2025.

  Новият хипермаркет за дома и градината Практикер Красно село заема площ от 11 500 кв.м, като строителството на обекта беше възложено на строителна фирма МИКС КОНСТРЪКШЪН ООД, която само за 10 месеца успя да реализира проекта. За удобство и улеснение при пазаруване, клиентите ще могат да се възползват от безплатен паркинг с над 200 паркоместа, както и от зарядна станция за електрически автомобили. Потребителите ще могат да разчитат на богат асортимент от повече от 50 000 продукта за дома и градината.

  Освен разнообразната гама артикули, Практикер Красно село ще предложи и допълнителни услуги като 3D проектиране на кухни и бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и удължена гаранция. Екип от 130 продавач-консултанта ще се грижи да осигурява професионално обслужване на клиентите.

  В близките месеци се планира да бъдат инсталирани около 830 фотоволтаични панела на покрива на хипермаркета, които ще осигурят 35% от електроенергията му. През последните четири години са инсталирани 7 000 фотоволтаични панела на покривите на 16-те хипермаркета на Практикер в страната, които заменят голяма част от използваното електричество със „зелена“ енергия. Инсталирани са и енергоефективни VRF системи за охлаждане, отопление и пречистване на въздуха в новия обект. В началото на годината Практикер завърши още един свой проект, насочен към устойчиво развитие, като замени общо над 600 хил.хартиени етикета с електронни във всичките си 17 хипермаркета в страната. По този начин веригата прави поредна стъпка към намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда и нейното опазване.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 19 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 21 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата