вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1523 прочитания

    Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила

    Двама висши мениджъри също се оттеглят
    17 април 2024, 13:36 a+ a- a

    Снимка: Tesla

    Признаците за проблеми в Tesla се умножиха, след като компанията за електрически автомобили (EV) съобщи на служителите, че ще съкрати повече от 10% от работната сила, за да намали разходите, а двама висши ръководители подадоха оставки.

    Съкращенията, възлизащи на около 14 000 души, идват в момент, когато компанията е изправена пред нарастваща конкуренция и намаляващи продажби. Промените в ръководството и съкращенията са напомняне за непредсказуемостта на Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, в критичен момент за компанията, отбелязва New York Times.

    Г-н Мъск не е очертал план за обръщане на спада в продажбите на автомобили и изглежда се фокусира върху дългосрочни начинания, като например самоуправляващо се такси, а не върху нови модели, които биха помогнали на Tesla да се конкурира с автомобили, представяни от утвърдени автомобилни производители и нови съперници от Китай.

    „Докато подготвяме компанията за следващата фаза на растеж, изключително важно е да разгледаме всеки аспект на компанията за намаляване на разходите и повишаване на производителността“, казва Мъск в имейл до служителите, изпратен в понеделник (15 април), копие от който е прегледано от New York Times.

    Часове след този имейл Дрю Балино, старши вицепрезидент, който изигра голяма роля в издигането на компанията от стартъп до доминиращ производител на електрически автомобили, каза, че е подал оставка.

    Tesla губи и изпълнителен директор с ключов принос към спечелването на регулаторно одобрение за технологията за самостоятелно управление. Рохан Пател, бивш помощник на президента Барак Обама, който беше ръководител на политиката и бизнес развитието на Tesla, мълчаливо потвърди съобщенията, че напуска.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 15 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 16 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 18 часа
    преди 20 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата