събота, 15 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  649 прочитания

  Българската компания Nexo с отличие от Forbes Business Awards 2021

  Тя е „Компания на годината“ в категорията „Финанси“
  29 април 2021, 09:53 a+ a- a

  Nexo, българската компания в сферата на дигиталните финанси с над $15 милиарда активи под управление, се нареди начело на компаниите в България според бизнес наградите на списание Forbes. Като лидера, създал стандарта в банкови услуги за дигитални активи, Nexo беше отличенa с първо място в сектор „Финанси“, която бе най-оспорваната категория „Компания 2021” с 56 номинирани компании. 

  „Постигнахме много за три години и пътят бе дълъг и трънест — от шепа ентусиасти със смела идея днес сме водещата институция за управление на дигитални активи в света. Гордеем се, че създадохме изцяло нов пазар и всеки ден над един милион и половина клиенти от цял свят се възползват от нашите иновативни продукти, измислени и разработени от българи. Направихме нещо още по-ценно — доказахме, че от България можеш да постигнеш световен успех, без да трябва да се релокираш в Ню Йорк или Калифорния. Вярваме, че положителният пример е заразен и успехът ни ще доведе до лавина на старт-ъп успехи,“ каза Александър Починков, вицепрезидент „Инженеринг“. „Благодарим на журито за високата оценка, на Forbes и Ernst & Young за прекрасната организация, както и на целия екип на Nexo за размаха, с който не спира да движи цялата индустрия напред — най-хубавото предстои!“

  Услугите на Nexo предоставят на притежателите на дигитални активи банкови услуги. Пионер в блокчейн финансите, компанията предлага от 2018 г. първите по рода си Instant Crypto Credit Lines™, които се радват на огромна популярност, съчетавайки достъп до ликвидност и задържане на собствеността на актива. Вследствие на главозамайващия си успех скоро след това Nexo пуска на пазара високодоходните спестовни продукти Earn on Crypto & Fiat, първата крипто кредитна карта и собствена борса за търгуване на дигитални активи, а в момента разработва цялостен пакет от брокерски услуги за институционалните си клиенти. 

  За последната година екипът на Nexo се е утроил до близо 200 топ специалисти и не спира да се разраства с експерти в областта на информационните технологии, международното право, трейдинг, маркетинг и финанси.

  Всички тези успехи приближават Nexo към голямата цел – да създаде банката на бъдещето с изцяло собствени услуги и финансови решения, които крайните потребители и институционални клиенти по света очакват да съответства на банковото преживяване на 21-ви век.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 1 ден
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 1 ден
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 1 ден
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 1 ден
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 1 ден
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година