неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    885 прочитания

    Тези компании получиха технологичните награди SEE ITS Awards

    10 дружества бяха отличени за иновации, високи технологии и бизнес услуги в София
    02 октомври 2023, 16:38 a+ a- a

    На официална церемония в София бяха връчени наградите за иновации, високи технологии и бизнес услуги SEE ITS Awards, които отличиха компаниите, допринасящи за развитието на икономиката на знанието в Югоизточна Европа. Технологичните Оскари бяха кулминацията на международната конференция SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT, която превърна София в най-гореща точка за високотехнологичните услуги в региона. Мотото на събитието бе „Югоизточна Европа - двигател на растежа“. Форумът се организира от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Българската предприемаческа асоциация (BESCO), Министерството на електронното управление и Софийска община в партньорство с Инвест София. Неговата основна цел бе да подпомага развитието на бизнес екосистемата в Югоизточна Европа и да позиционира региона като водеща дестинация за услуги с висока добавена стойност в света. Събитието успя да събере близо 300 бизнес лидери на водещите технологични компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа.

    В много оспорвана конкуренция и рекорден брой от 60 заявки за участие, 9-членно международно жури определи победителите в третото издание на SEE ITS Awards.

    Министърът на електронното управление в България Александър Йоловски връчи наградата за „IT продукт на годината“ на Experian България за тяхно решение за предотвратяване на цифрови измами.

    С най-много призове беше отличена технологичната компания EPAM. Международното жури я постави на първо място в категориите „Най-добър доставчик на бизнес услуги“ и „Най-добро партньорство между бизнеса и образователните институции“ за съвместните им проекти с Община Бургас - eKids и CodingKids.

    Отличието „Бизнес трансформация на годината“ беше връчено на Paysafe за програмата им за непрекъснато подобрение на процесите в компанията.

    Наградата за „Иновация на годината“ беше присъдена на DIGITALL за разработването на център за киберсигурност.

    Призът „Работодател на годината“ отиде при Scalefocus за добрите й работодателски практики и устойчивата HR политика на компанията за развитието на служители й, като статуетката беше връчена от Виктор Гусев от Инвест София.

    С наградата „Най-добър проект за устойчивост“ беше отличена компанията SoftServe за за бърза адаптация към възникнала глобална кризисна ситуация.

    За „Най-социално отговорна компания“ беше обявена DXC за многобройните им дейности, донесли положителен ефект върху обществото.

    С наградата „Стартъп на годината“ беше отличена CleverPine за уникалния им бизнес модел.

    Статуетката ESG лидер беше връчена на Accenture България за цялостната политика на компанията за устойчиво развитие.

    SEE ITS Awards се организираха с подкрепата на банка ДСК, C&W Forton, BLD, Infopulse, KBC Global Services и RingCentral.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години