петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    956 прочитания

    Охлаждането в икономиката и климатичните рискове ще са във фокуса на годишната конференция на Кофас

    Форумът ще се проведе на 9 април 2020 за осма поредна година
    19 февруари 2020, 15:58 a+ a- a

    Кредитният застраховател Кофас обяви годишната си конференция за управление на риска, която ще се проведе на 9 април за осма поредна година. Темата, на която ще бъде посветено влиятелното дискусионно събитие, е „Охлаждане в икономиката и глобално затопляне – рискът като новото нормално“.

    Конференцията на Кофас за управление на риска се провежда всяка година и благодарение на споделяната информация, която оформя картината на съвременните политически и икономически рискове, носи сериозни ползи за предприемачите и мениджърите. Ключов момент в събитието са анализите на рисковете по страни и по сектори, които тази година ще бъдат представени от главния икономист на Кофас груп Грегорж Шилевич и Пламен Димитров, управител на Кофас България.

    Конференцията тази година ще включва няколко пленарни лекции и два панела, свързани с очакваната икономическа криза и със стратегиите за киберсигурност. Предвиден е и специален дебат за влиянието на климатичните промени върху българската и световната икономика, в който експерти ще сблъскат своите гледни точки. 

    Сред лекторите, които ще участват в конференцията, са Евелина Славкова от изследователски център „Тренд”, председателят на УС на София Тех Парк Васил Караиванов, изпълнителният директор на AmCham Петър Иванов, предприемачът Мартин Ганев, заместник-директорът на Accenture България Петър Торнев, Борис Гончаров, главен стратег по киберсигурност в Amatas, Боян Рашев, управляващ съдружник в denkstatt и други. Специална презентация за стратегии за справяне в трудни ситуации ще има алпинистът Дойчин Боянов. Очаква се и потвърждение на представител на българското правителство.

    Конференциите на Кофас по управление на риска се реализират от над 20 години насам в над 20 страни по света. В България това е осмата конференция, като предишните се радват на висок интерес. През годините тези събития се утвърждават като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 минути
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 3 часа
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 3 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 4 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката