неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  820 прочитания

  Wizz Air очаква почти пълно възстановяване на пътникопотока през юли и август

  Търсенето се увеличава заради летните почивки, облекчаване на мерките във Великобритания би помогнало допълнително
  28 юли 2021, 14:21 a+ a- a

  Унгарската авиокомпания Wizz Air заяви, че очаква капацитетът ѝ да се увеличи до между 90% и 100% спрямо нивата преди пандемията през юли и август, тъй като лятното търсене на европейски пътувания расте, а всяко по-нататъшно облекчаване на британските ограничения може да осигури допълнителен тласък.

  Британия е готова да освободи напълно ваксинираните пътници от Европейския съюз от карантина през следващите дни според някои съобщения, които биха ѝ помогнали да догони ЕС, който позволява повече пътувания от 1 юли, отбелязва „Ройтерс“.

  „Континентална Европа беше по-отворена за пътувания и в резултат на това търсенето реагира много по-бързо и много по-стабилно за лятото“, каза изпълнителният директор на Wizz Air Йозеф Варади пред „Ройтерс“.

  По-големият конкурент EasyJet също заяви миналата седмица, че резервациите от Европа изпреварват тези от Великобритания.

  За трите месеца до края на юни, първият тримесечен период на Wizz, компанията лети с 33% от капацитета си от преди пандемията, общо 2,95 милиона души. Варади каза, че не може да дава насоки след август, тъй като е твърде трудно да се предскаже предвид променящите се ограничения и риска от нови варианти.

  Wizz, която се конкурира с по-голямата авиокомпания Ryanair, за да предложи най-евтините тарифи в Европа, отчете основна нетна загуба от 118,7 милиона евро и ликвидност от 1,7 милиарда евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 2 дни
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  17 септември 2021, 14:01
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден