неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    442 прочитания

    UPS съкращава 12 000 души

    Компанията връща всички административни служители в офиса 5 дни седмично
    31 януари 2024, 09:44 a+ a- a

    Снимка: UPS

    United Parcel Services (UPS) планира да съкрати около 2% от своята работна сила от 500 000 души. Повечето от съкратените 12 000 работни места ще бъдат ръководни длъжности на пълно и непълно работно време и договорни роли, казаха ръководителите на UPS. Никой служител, представляван от International Brotherhood of Teamsters, не е бил засегнат, съобщи пред Quartz синдикатът, който представлява около 300 000 работници на UPS.

    Съкращенията са част от усилията на гиганта за доставка да промени начина, по който работи, което включва използването на AI и други технологии, за да направят операциите по-ефективни, каза главният изпълнителен директор Карл Томе. Трябва да се отбележи, че видовете работни места, които компанията е решила да намали, показват колко трудно е да се автоматизира трудоемката работа като шофьор на доставка.

    UPS съобщи още, че приходите са паднали с 9,3% миналата година. Компанията отчете коригирана оперативна печалба от $9,9 млрд., което е спад от 28,7% спрямо 2022 г. Резкият спад на приходите се дължи на факта, че хората поръчват по-малко неща онлайн в сравнение с времето на пандемията, когато хората бяха блокирани у дома.

    Съкращенията се случват, след като Teamsters ратифицираха нов договор с компанията за доставка миналия август, избягвайки национална стачка, която можеше да доведе до спиране на доставките на UPS и да струва на икономиката повече от $7 милиарда.

    Профсъюзът каза, че членовете на UPS с голямо мнозинство подкрепят петгодишния договор. Той включва повишения на заплатите от най-малко $7,50 на час за настоящите служители през целия период на сделката, заедно с увеличения на минималните заплати за работниците на непълно работно време от под $17 на час до $21.

    Наред със съкращенията на работни места UPS очаква останалите служители в администрацията на компанията да се върнат в офиса – пет дни в седмицата.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години