петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5452 прочитания

  Перник преобръща представите за града със забавна реклама

  Вижте какво споделиха за кампанията нейните създатели от рекламна агенция Human
  19 април 2024, 14:49 a+ a- a

  Перник е отдавна спряган за града с вицовете за винкели, земетресения и груби маниери. Но едно видео, подкрепено от община Перник, успя да разбие всички предразсъдъци и да обиколи интернет за една вечер с над 1000 споделяния за първите 5 часа. Рекламният клип е дело на Human. Свързахме се с тях, за да ни разкажат повече за кампанията. Ето какво сподели Никола Цaнoв, CEO и партньор в Human България:

  Никола Цaнoв, CEO и партньор в Human България. Снимка: личен архив.

  Как се стигна до реализирането на туристическото видео?
  Реализацията на видеото определено беше предизивикателство. В последните години Перник едновременно е един от най-известните градове в България и може би градът с най-лош имидж. Името му стана нарицателно, а вицовете за града и жителите му изместиха тези за Габрово и шопите. Ситуацията беше сложна, а такива предизвикателства винаги са страхотна творческа възможност.

  Чрез обществена поръчка ли се финансира рекламата?
  Почти всички участници във видеото са местни, които искаха да дадат своя принос за „ребрандирането“ на града си и го направиха про боно. Затова и бюджетът на видеото не предполага обществена поръчка.

  Как се вписва видеото в цялостната стратегия на община Перник за развитие като туристическа дестинация?
  Видеото се вписва в цялостната стратегия на община Перник за развитие като туристическа дестинация, като разкрива нови пластове на града, разказва за места, случки и исторически факти, които повечето хора извън него едва ли познават. Докато показваме местните хора, споменаваме и показваме забележителности, които искаме да популяризираме, за да привлечем повече нови гости.

  Коя е целевата аудитория на видеото и какви цели си поставя кампанията?
  Първичната целева аудитория са перничани - хората, които толкова обичат града си и да споделят неща, свързани с него. Те получиха видео, което да припознаят като свое, което могат да споделят и да покажат какво значи за тях Перник. Когато споделят видеото, то достига до вторичната си аудитория - всички техни приятели извън Перник, някои от които за първи път ще чуят името на града извън контекста на виц. И ще научат, че там има много повече от Голфове и винкели.

  Защо решихте да заложите на хумор?
  Единственият начин да достигнеш до хората е, като ги развълнуваш. И това се доказа последните години. Всички уж патетични, високобюджетни видеа за България и нейните градове и природа минаха през медийната среда някак дежурно, без да развълнуват някого, да събудят интерес или някаква емоция. Ние направихме обратното. Заложихме на най-голямото оръжие на българина - хуморът. Казахме, да - шегата често е за наша сметка, но ние обичаме да се смеем. И да се хвалим с града си.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  преди 13 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 14 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 17 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 17 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон