неделя, 05 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6571 прочитания

    Сундар Пичай: Трябва да се целите високо

    Вижте видео с подбрани моменти от речта на изпълнителния директор на Google пред завършващи студенти
    08 февруари 2017, 11:02 a+ a- a

    „Винаги сме имали амбициозен подход към иновациите“, разказва Сундар Пичай в своя реч пред студенти, завършващи Техническия университ в Карагпур през 2017. Индиецът пое поста на главен изпълнителен директор в Google през 2015. В компанията е от 2004 и има големи заслуги за разработването на браузъра Google Chrome и операционната система Android.

    Според Пичай благодарение на нарастващата конкуренция сме свидетели на огромен напредък в сфери като машинното обучение и изкуствения интелект. „За последната една година подобрението, което наблюдаваме при Google Translate, е по-голямо отколкото за последните 10 години“, обяснява Пичай.

     „Стремим се да работим върху неща, които ще се използват всеки ден, ще са полезни за милиарди хора и решават техен реален проблем“, споделя той за стратегията на Google. „Трябва да се целиш достатъчно високо, така че да може да се провалиш няколко пъти. Това е естествена част от процеса“, подчертава изпълнителният директор на Световната търсачка. 

    „Лари (бел. р. Лари Пейдж, съосновател на Google) казваше - добре е да работиш върху наистина трудни неща, тогава нямаш конкуренция. Другите не работят върху толкова трудни проблеми. И дори да се провалиш, в крайна сметка ще си постигнал нещо велико в процеса на работа. Мисля, че това е философията, която ни е ръководила през всички тези години“, обобщава индиецът.

    По думите му към момента за Google работят около 60 хил. души. „Когато се опитваш да управляваш нещо с  такъв мащаб, разчиташ на много други силни лидери“, подчертава Пичай. „Човек трябва да се учи да се отпуска и наистина да дава поле за изява на хората на всички нива в организацията; да им гласува доверие, че ще направят правилното нещо. Като лидер работата ти в голяма степен е да направиш тези хора успешни. Най-вече трябва да се увериш, че имаш добри хора и работата ти е да премахваш бариерите, които ги ограничават, така че да бъдат успешни в това, което правят. Установяването на култура на сътрудничество е нещо, върху което се опитвам да се фокусирам“, разказва индиецът.

    Според него образователната система в съвременния си вид  често акцентира прекалено много на академичното познание, което се разминава със случващото се в живота. „Мисля, че има прекалено много натиск човек да се придържа към отъпканите пътеки при избиране на своята кариера. В гимназията мислим за колеж. Много пъти, когато бях по-млад, чувах хората да коментират за някого, че не е бил приет в колеж и това е краят на неговото развитие. Животът е толкова по-различен“, посочва той. „Бих правил неща, за които чувствам, че искам да им посветя времето си. Използвам това като барометър, така че да не чувстам натиск да правя онова, което другите ми казват да правя“, споделя Пичай.

    Вижте видео с подбрани моменти от речта на Сундар Пичай.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19