вторник, 20 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  454 прочитания

  Telerik Academy Alpha с Java стартира с нов модел на обучение и повече практика

  Срокът за кандидатстване за програмата, оптимизирана спрямо настоящата дистанционната работна среда в софтуерната индустрия, е 13 юни
  31 март 2021, 10:48 a+ a- a

  Образователната организация Телерик Академия обяви новото издание на програмата Telerik Academy Alpha с Java с нов модел на обучение, който предоставя със 120% повече практика.

  Кандидатстването е отворено до 13 юни през сайта на Академията и е достъпно за всеки,  който иска да започне ИТ кариера - без значение дали има познания в сферата или не. За напълно начинаещите са налични подготвителни материали и безплатен онлайн курс, на който ще усвоят основите на програмирането с помощта на опитни специалисти.

  „Вече една година провеждаме всички наши обученията в изцяло дистанционен формат,  оптимизиран спрямо нуждите на курсистите и на бизнеса и в отговор на новата онлайн работна среда. Запазихме всеки един аспект, който прави програмите ни толкова успешни - безкомпромисно качество, фокус върху практиката, работа в екип, постоянната обратна връзка и комуникация между трейнъри и курсисти, а много от елементите дори надградихме. Днес практиката в програмите ни е нараснала двойно след въвеждането на blended формат, а само през миналата година трейнърите ни са прекарали над 3700 часа в менторство на курсисти и над 560 часа в персонални срещи“, коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Специфичното за т.нар. blended формат е изключителният фокус върху практиката в обучителния процес, за да се усвоят умения, приложими от първия ден на работното място. 

  При него курсистите получават необходимата информация за предстоящия урок предварително под формата на подробни материали и видеа, подготвени от трейнърите на Академията. По време на лекцията курсистите прилагат наученото в проекти под менторството на трейнърите, което позволява повече упражнения и персонализирана обратна връзка спрямо конкретните нужди на всеки участник в обучението.

  Безплатна подготовка

  Телерик Академия осигурява безплатен подготвителен курс за входящия изпит за програмата, който ще се проведе на 15 юни. Напълно начинаещите могат да използват подробните материали на сайта на Телерик Академия или да заявят участие в подготвителния курс, който се провежда в рамките на 6 онлайн сесии (основно през събота), всяка с продължителност 3-4 часа. По подобие на програмата Alpha с Java, така и в него участниците усвояват нови умения под ръководството на опитен експерт.

  Ключов критерий при подбора на участниците за подготвителния курс е желанието им за развитие и придобиване на нови умения, както и да завършат кандидатурата си до 20 април. 

  Допълнително от Академията организират и предварителен приемен изпит на 22 април, с който кандидатите с основни умения могат да си гарантират място в програмата още на този ранен етап.

  Онлайн обучение с постоянна обратна връзка

  Обучението в Telerik Academy Alpha с Java започва на 5 юли. Програмата е с продължителност 6 месеца и включва над 440 часа технологични сесии, soft skills лекции за развитие на личностни и комуникационни умения, хакатони, разработване на реални уеб приложения, тестове и работа по самостоятелни проекти. Всичко това ще се случва с насоките и менторството на трейнърите на Телерик Академия. От тях курсистите могат да очакват и постоянна обратна връзка под формата на ревюта и персонални съвети за развитие.

  Всеки елемент от програмата отразява реалната работна среда, за да подготви участниците за успешното им развитие в ИТ сектора. По време на обучението се провеждат и срещи със софтуерни компании, партньори на Телерик Академия, което е възможност за курсистите да разберат повече за индустрията, процесите, интервютата за работа и дори как протичат първите месеци в една ИТ компания.

  Обучението завършва с изработване на цялостен реален проект, който е доказателство за всичко научено и ключова част от CV-то и портфолиото на курсистите.

  Кариера в ИТ индустрията

  Според Българската асоциация на софтуерните компании ИТ индустрията има нужда от 3.5-6 хиляди нови служители всяка година. Това прави добре подготвения младши талант важен за развитието на софтуерния сектор у нас.

  В същото време Java остава един от най-търсените езици за програмиране в света, но и у нас. Езикът се използва за мобилни и уеб приложения, има важна роля в развитието на IoT сектора, както и в най-разпространената операционна система в света - Android. Според данни на Dev.bg за месец март 2021 г., Java е и най-търсеният back-end програмен език от компаниите в България.

  Повече за Java, възможностите за развитие на Java програмистите, детайли за програмата Telerik Academy Alpha с Java, ще бъдат разкрити по време на кариерен уебинар на 13 април, организиран от Академията. Събитието е безплатно, но изисква регистрация.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози
  Всички, получили първа доза от ваксината на AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина, обяви министърът на здравеопазването
  преди 10 часа
  Стартира платформа, където всеки може да сподели очакванията си за бъдещето на Европа
  Платформата е достъпна на 24 езика, което позволява на гражданите от целия ЕС да споделят идеи и мнения
  преди 10 часа
  Фирми могат да кандидатстват за финансиране на проекти за когнитивна роботика
  Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е до 100 хил. евро
  преди 11 часа
  Над 150 000 дози ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас
  Следващата доставка до края на седмицата ще е от Janssen
  преди 11 часа
  Softprom навлиза на българския ИТ пазар
  Компанията предлага решения за киберсигурност
  преди 12 часа
  Тунис облекчава условията за организирани групи от туристи
  Отпада изискването за задължителна 5-дневна карантина