понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7982 прочитания

    Колко продължава едно интервю за работа в Google?

    И колко е оптималният брой интервюта на един кандидат според онлайн гиганта?
    27 октомври 2014, 16:42 a+ a- a

    Оптималната продължителност на едно интервю за работа е не по-вече от 30 минути, смятат в Google. Ако е проучил предварително кандидата за работа и зададе правилните въпроси, няма причина един HR мениджър да отделя повече от 30 минути за едно интервю, пишат в съвместната си книга „Как работи Google“ (How Google Works) Ерик Шмид, председател на съвета на директорите на Google, и Джонатан Розенбер, бивш старши вицепрезидент по продуктите и маркетинга. „По-краткото интервю стимулира по-съдържателен и конструктивен разговор. Няма време за дребни разговори или безсмислени въпроси“, обясняват авторите.

    Не е изключено един кандидат за работа да проведе няколко интервюта с различни представители на компанията, но нито едно от  тях не продължава повече от половин час. В Google вярват, че 30 минути са достатъчни на HR мениджърите да придобият впечатления за кандидата, но ако това не се случи, те могат да насрочат друго интервю. Те също така трябва да се ограничат до максимум 5 интервюта, независимо от значимостта на позицията. 

    Разбира се, има и изключения. „Веднъж, в ранните години на Google, интервюирахме един кандидат повече от 30 пъти и така и не решихме да му предложим ли работа или не“, спомнят си авторите на книгата. В Google вярват, че след първото интервю, мениджърите са готови да вземат решение в 75% от случаите. Способността за вземане на решение се увеличава до 85% след четири интервюта и със всяко следващо не се променя съществено.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 минути
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 36 минути
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 1 час
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България
    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС