петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10328 прочитания

    17-годишен милионер от...видеоигри

    Вижте как тийнейджър печели милиони от игри
    12 август 2016, 14:40 a+ a- a

    Докато Олимпийската треска продължава да владее Рио, то друг не толкова известен за широката общественост турнир привлича също огромен зрителски интерес. The International 6 може би не ви говори нищо, но общият награден фонд на този турнир вече достигна главозамайващите 20.5 млн. долара. Така той надхвърля наградните фондове на много от традиционните спортове.

    Турнирът
    The International е най-голямото и най-скъпото събитие в историята на електронните спортове. В продължение на няколко дни най-добрите отбори, играещи на играта Dota 2 (Defense of the Ancients 2), се състезават за този внушителен награден фонд. Създаден е преди шест години с идеята играта Dota 2 да бъде популяризирана от разработчика й – компанията Valve. Значителният интерес към играта обаче превръща състезанието в един от най-големите спортни спектакли.

    Наградният фонд
    Интересното е, че внушителният награден фонд не се предоставя само от организаторите на турнира, а отчасти е събран и от феновете на играта. Всеки геймър, подкрепил състезанието с известна сума пари, получава специални бонуси в самата игра.

    Победителите
    Миналата година отборът победител Evil Geniuses си тръгна с над 6.6 млн. долара. Сумата беше поделена между участниците в него, сред които и тогава 16-годишният пакистанец Сумаил Хасан, известен като Suma1L. С над 1 млн. долара в джоба тийнейджърът стана най-младият играч на електронни спортове, спечелил подобна сума.
    Тази година отборът победител ще грабне почти 9 млн. долара. Американците от Evil Geniuses отново са близо до финала. Те искат да станат първият отбор, печелил два пъти световното първенство. Ако спечелят, 17-годишният Сумаил и останалите от отбора ще станат мултимилионери само за две години. Но дори и да не спечелят финала, те имат гарантирани 2 млн. долара за постиженията им досега на турнира.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 минути
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 27 минути
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 51 минути
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 3 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 4 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits