понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3415 прочитания

    Toyota инвестира в конкурент на Uber

    Grab ще обменя информация с автомобилния производител
    01 септември 2017, 09:59 a+ a- a

    Азиатският конкурент на Uber Grab потвърди, че е получил инвестиции от Toyota. Компанията не упоменава стойността им, но разкри, че цели да привлече инвестиции в общ размер на 2,5 млрд. долара. SoftBank и китайската Didi вече вложиха 2 млрд. долара, а останалите 500 млн. долара ще дойдат от други инвеститори.

    Toyota ще използва фонда си Next Technology, освен това ще си сътрудничи с компанията, базирана в Сингапур. Двете фирми ще работят заедно, за да оптимизират автомобилите на Toyota да работят с платформата на Grab. От своя страна Grab ще споделя данни за поведението на шофьорите от 100 автомобила на японската марка, които ще влязат във флота.

    Впоследствие Toyota ще анализира данните и ще търси начин да подобри услугите си, предлагани от платформата Toyota Mobility Service (MSPF). Резултатите ще бъдат споделени с Grab, които също ще могат да внесат промени в услугата си.

    Toyota е първата автомобилна компания, която придоби голям дял в Grab. В момента стойността на акциите им се е повишила до 6 млрд. долара. Honda също направи подобна инвестиция за необявена сума и сключи споразумение за партньорство в края на 2016.

    Grab присъства в 87 града сред 7 страни в Югоизточна Азия. До момента приложението им е свалено над 55 млн. пъти, а на пътя има 1,2 млн. водачи, които предлагат таксиметрови услуги през платформата им.

    Uber също присъства в седем страни на континента. Друг основен конкурент е стартиращата компания Go-Jek, която присъства основно в Индонезия и събра инвестиции на стойност 1,2 млрд. долара.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 27 минути
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 1 час
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 3 часа
    преди 6 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата