понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1663 прочитания

    Над 530 млн. лв. са инвестициите в Икономическа зона София-Божурище

    Близо 1 600 са работните места, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов
    12 септември 2019, 15:35 a+ a- a

    Договорените инвестиции до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв., като обявените от инвеститорите работни места са близо 1 600. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официалното откриване на дистрибуционен център на датската верига за мебели и обзавеждане JYSK.

    На събитието присъства изпълнителният директор и президент на компанията Ян Бьох, посланикът на Дания в България Н.Пр. Сьорен Якобсен и министър-председателят Бойко Борисов.

    „Локацията, избрана от JYSK за изграждане на дистрибуционен център – Икономическа зона София – Божурище, е една от най-атрактивните зони в страната, предвид стратегическото й местоположение, наличието на квалифицирана работна ръка и инфраструктурата“, изтъкна Караниколов.

    По думите му фактът, че инвеститори от ранга на JYSK избират страната ни за реализацията на своите инвестиционни проекти е доказателство, че предлагаме привлекателна бизнес среда и конкурентни стимули.

    „Инвестиция е свързана с разкриването на 500 работни места по време на строителството, което приключи успешно и около 200 след влизането на обекта в експлоатация, повечето от които вече са факт“, посочи икономическият министър. Той допълни, че кoмпaниятa инвecтиpa 107 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия.

    Дистрибуционният център на JYSK е осмият логистичен център на компанията в Европа. Той ще обслужва над 200 магазина на компанията в България, Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина. Логистичният център разполага с две изцяло автоматизирани кули с дължина 166 метра, ширина 55 метра и височина 42,5 метра. Общата площ на обекта е 95 00 м2, като капацитетът за съхранение на стоки е близо 125 палетоместа.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 3 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 4 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 6 часа
    преди 9 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата