вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1168 прочитания

    Eleven стартира нова инвестиционна програма за предприемачи на ранен етап

    Eleven Alpha е 3-месечна програма за основатели от ЮИЕ, които се намират в начален етап на развитие на своя стартъп
    19 октомври 2022, 11:18 a+ a- a

    Екипът на Eleven Ventures (Снимка: Eleven Ventures)

    Eleven Ventures, българският фонд за дялово финансиране, подкрепящ технологични компании в ранен етап на развитие в Югоизточна Европа, обявява старта на Eleven Alpha. Екипът на фонда и избраните предприемачи ще работят заедно по индивидуален план за развитието на стартъпа. Основателите ще получат достъп до дългогодишния опит на екипа на Eleven в изграждането на стартиращи компании, широка мрежа от контакти, и общност от съмишленици. Като част от програмата фондът инвестира €300 000 за 10% дял във всяка одобрена компания.

    Процесът на кандидатстване е опростен и бърз, което позволява на предприемачите да се фокусират върху развитието на бизнеса си. Състои се от кратка форма за кандидатстване (необходим е pitch deck), среща с инвестиционния екип на Eleven и среща с партньорите във фонда като последна стъпка, след като стартъпът премине предварителния подбор.

    За кого е Eleven Alpha?
    Екипът на Eleven Ventures има за цел да бъде най-ранният партньор на технологичните предприемачи. Eleven Alpha е насочена към основатели в начален етап на развитие на техния бизнес. Това може да означава да имат само смела идея и груб прототип или вече първи плащащи клиенти. Четирите приоритетни вертикали на Eleven (Fintech, Healthcare, Future of Work, Future of Food) остават на фокус, но вратата е отворена за стартъпи и в други индустрии.

    Сделка за еднорози?
    Набирането на финансиране може да бъде дълъг и сложен процес за много предприемачи. За да адресира това, Eleven прави инвестиция от €300 хил. в участващите компании срещу 10% дял. Екипът на фонда гарантира максимум два месеца от затваряне на апликациите до приключване на сделката. Условията са фиксирани и подобни на първоначалната инвестиция на Eleven в Payhawk (първият български еднорог), откъдето идва и името „сделка за еднорози“. Предварителен инвестиционен договор е публично достъпен и може да бъде разгледан от всеки.

    От алфа до бета
    След потвърждаване на сделката, основателите получават достъп до цялото ноу-хау в изграждане на компании и ресурси от Eleven. Екипът ще осигури постоянна подкрепа и ще работи лично с предприемачите, за да разработи индивидуален план за развитие на компанията, който да им помогне достигането на следващия етап. Програмата е разделена на три части:

     1. “Discover” част, където предприемачите ще могат да опознаят по-добре клиентите си, да говорят с тях и да разберат техните болки, нужди, изисквания. Това е моментът, в който те поставят основите на своята компания.

     2. “Design” част, където предприемачите прецизират стойността, която носят на клиентите, научават се да изграждат продукт, който клиентите желаят, проектират бизнес модела и се научават как да го модифицират, тестват и валидират своите хипотези.

     3. “Deliver” част, където основателите изграждат стратегия за излизане на пазара, започват да продават на първите си клиенти, установяват основите за растеж и работят над своята стратегия за следващ рунд на финансиране.

    Ивайло Симов, управляващ партньор в Eleven, коментира за Eleven Alpha: „Ние търсим „строителите на бъдещето“ със смели идеи. Eleven Alpha обединява всичко, което научихме през последните 10 години и го прави достъпно в структурирана форма за амбициозни предприемачи, които тепърва стартират изграждането на своите компании. Искаме да бъдем техен партньор в първите им стъпки, които смятаме и за най-важни за крайния успех.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19