понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7722 прочитания

    Пускат новия Windows

    Windows 8 е най-радикалната промяна на операционна система на Microsoft за последните 25 години, коментират експерти
    25 октомври 2012, 16:09 a+ a- a

    Microsoft представя новата операционна система Windows 8, която експерти определят като най-дръзката стъпка на компанията за последните три десетилетия.

    Windows 8 е пригоден за ползване както за тъчскрийн устройства, така и за такива с десктоп. По този начин Microsoft се опитва да се адаптира към нарастващия интерес на потребителите към мобилните устройства, където доминират конкуренти като Google и Apple, отбелязва Guardian.

    „За Microsoft това е една изключително важна премиера”, коментира експерт от изследователската компания Gartner, цитиран от британското издание. „Това е важна софтуерна промяна, с която Microsoft се надява да разшири бизнеса си отвъд компютрите към таблетите и смартфоните”, допълва анализаторът.

    Интерфейсът на Windows 8 ще е адаптиран за сензорните дисплеи на мобилните устройства. Старт менюто с традиционните икони ще бъде заменено от начален екран с множество плочки за имейла, времето, срещи, снимки, новини. „Дигиталното табло” се появява в самото начало, без да е необходимо да се стартира приложение. Тези, които искат да се върнат към традиционния декстоп, ще могат да го направят чрез една от плочките.

    Чрез Windows 8 Microsoft ще увеличи дела си до 30% на бързо растящия пазар на таблети до 2016, прогнозира анализатор от изследователската група Forrester, цитиран от Guardian. Той определи Windows 8 като „оригинален и внушителен отговор на новите технологии и конкуренцията”.

    Защо Microsoft залага на радикално нова версия на Windows, за новата визия за бъдещето на компанията и как технологиите ще променят живота ни през следващите 5 до 10 години, очаквайте интервю в Economy.bg с Такуя Хирано, генерален мениджър на Microsoft за Централна и Източна Европа. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години