неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4580 прочитания

    Компютър? Не, благодаря!

    Кризата на PC пазара сви печалбата на HP, Lenovo ги догонват
    23 май 2013, 14:22 a+ a- a

    Кризата на PC продължава да се отразява негативно на най-големия производител на компютри в света HP. Приходите на компанията през второто тримесечие (от февруари до април) на 2013 са се свили с 10% на годишна база, а продажбите във всички подразделения отчитат спад.

    Все пак печалбата на HP се оказа по-добра от прогнозите на Уолстрийт. Анализаторите коментират, че вероятно планът за преструктуриране на изпълнителния директор Мег Уитман е започнал да дава резултати.

    „Пациентът показва признаци на възстановяване, но все още ни предстоят тежки битки”, отбелязва в интервю за Financial Times Уитман. Пред изданието тя коментира, че стратегията на HP е да представи различни видове устройства с различни операционни системи.

    „Окуражена съм от представянето ни през второто тримесечие и съм положително настроена за останалата част на годината”, посочи Уитман, цитирана от CNN Money. „Както съм казвала много пъти преди, това е едно дългогодишно пътуване”, подчерта изпълнителният директор на HP.

    На фона на спада при HP китайският производител на компютри Lenovo показа завидни финансови резултати. За тримесечието до края на март компанията регистрира ръст от 90% на чистата си печалба до 127 милиона долара в сравнение със същия период година по-рано. Приходите за отчетния период са нараснали с 4% на годишна база до 7.83 милиарда долара.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години