понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4002 прочитания

    „Академията на Телерик“ разширява фокуса си

    Тя ще продължи да се ръководи от Бойко Яръмов, съосновател на „Телерик” и главен директор „Процеси“ в компанията
    05 ноември 2013, 13:39 a+ a- a

    Българската компания „Телерик” ще разшири фокуса на своята академия. Новата стратегия предвижда от стриктно образователна програма в България  „Академията на Телерик“ да се развие към инициатива за развитие на ИТ общността както в страната, така и в Европа, обявиха от компанията.

    Като част от новата визия за „Академията на Телерик“ и в подкрепа и на ИТ общността в Европейския съюз, през следващите години „Телерик”  ще работи за предоставянето за свободно ползване в целия ЕС на своите видео лекции на английски език. Тази инициатива е част от Grand Coalition for Digital Jobs - програмата на вицепрезидента на ЕК, комисар Нели Круз за ИТ обучение и преодоляване на недостига на кадри в европейската ИКТ индустрия.

    Също така с „Академията на Телерик“ тази година българската компания се включва като основен партньор на паневропейската инициатива Europe Code Week (25-30 ноември), която цели да запознае гражданите на ЕС с основите на компютърното програмиране.

    От компанията съобщиха още, че се разделят със Светлин Наков, който беше мениджър „Технологично обучение“ в компанията. За ръководството на „Академията на Телерик“ ще продължи да отговаря Бойко Яръмов, съосновател на „Телерик”  и главен директор „Процеси“ в компанията.

    Както и досега, Бойко Яръмов ще продължи да определя дългосрочната визия и стратегия за развитие на образователната инициатива на „Телерик”, която също включва „Детска академия по програмиране“, „Училищна академия“ и „Алго академия“. Сред приоритетите, които Бойко Яръмов залага пред екипа на инициативата за 2013-2014 в България, са въвеждане на повече индивидуална работа на лекторите с новостартиралите 500 курсисти в „Академията на Телерик“, както и развиване на програмата й с нови курсове за най-актуалните технологии за разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 39 минути
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 3 часа
    преди 5 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата
    преди 6 часа
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 6 часа
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 7 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България