събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    20658 прочитания

    Тези професии имат бъдеще

    Вижте в кои професии има потенциал
    23 декември 2015, 09:52 a+ a- a

    Сигурните професии все по-често са изключение, отколкото правило. Човек трудно може да се ориентира какъв кариерен път да поеме. За тази цел германското издание Handelsblatt е подготвило списък с професиите, които имат потенциал, като е посочило и средните годишни заплати.

    Вижте кои са те:

    Интелигентните коли изискват ИТ експерти и инженери
    Бъдещето принадлежи на интелигентните коли. Затова в автомобилната индустрия все повече се търсят не само автомобилни инженери, но и ИТ експерти. Докато инженерите могат да разчитат на стартова годишна заплата от 61 хил. евро, то ИТ експертите стартират с 58 хил. евро.

    Киберсигурност – ИТ сигурността все по-важна
    Хакерските атаки върху банкови сметки, обществени организации и компании зачестиха през последните години. Чрез дигитализирането на ежедневието ни интернет престъпниците получават все по-широка почва за изява. Експертите по ИТ сигурност трябва да се справят не само с пропуските в сигурността, но и да разработват нови методи за укрепване на сигурността. Математиците в ИТ бранша стартират с 49 хил. евро на година, а висококвалифицираните ИТ специалисти по сигурността могат да разчитат на 53 хил. евро годишно.

    Високоскоростна доставка – търсят се експерти по логистика
    С един клик поръчваме и още същия ден получаваме поръчката. Това, което само преди няколко години изглеждаше почти невъзможно, днес вече е реалност. Тази система изисква много усъвършенствана логистична система, при която процесите са обмислени до най-малкия детайл. За тази цел все по-нужни са Supply-Chain мениджърите. Перспективите пред експертите по логистика според изданието са много добри, като годишната им заплата започва от 47 хил. евро.

    SEO експерти
    Оптимизацията на сайтовете за търсачки в Интернет е изключително важна за много фирми, отбелязва германското издание. Това е особено валидно за онлайн търговията и сектора на услугите. И през 2016 според изданието SEO експертите ще продължат да играят важна роля. Стартовата заплата при тях е 36 хил. евро годишно.

    Дигитален маркетинг и онлайн комуникации
    Успешният бизнес в Интернет изисква освен добри разработчици и добри експерти в онлайн маркетинга и комуникациите. Онлайн маркетинг мениджърите, ПР мениджърите и мениджърите социални медии предават посланията на марките в дигиталното пространство, което също изисква определени технически познания. И трите професии стартират при ниво от около 35 хил. евро.

    Предоставяне на грижи за възрастни хора
    Поради застаряването на населението професиите, свързани с грижи за възрастни хора, ще придобиват все по-голямо значение. Заплатите там започват от 27 хил. евро годишно.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години