петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1748 прочитания

    Телерик Академия ще подготвя Java програмисти през ноември

    Кандидатстването е отворено до 12 октомври
    11 септември 2018, 10:44 a+ a- a

    Телерик Академия обяви, че на 19 ноември стартира нова програма за подготовка на Java програмисти – Telerik Academy Alpha с Java. Обучението продължава 6 месеца и подготвя участниците за кариерен старт в ИТ сектора с един от най-популярните програмни езици в света. Програмата е подходяща както за студенти в областта на информационните технологии, така и за специалисти от други сфери, които целят да се преквалифицират. Обучението е с изцяло практически фокус, а форматът е присъствен.

    Участниците работят по реални проекти и казуси от компании под менторството на опитни технологични трейнъри. Докато трупат технологичен опит и знания, курсистите развиват също личностните и комуникационните си умения с помощта на експерти.

    Повече за програмата и възможностите за професионална реализация с Java желаещите могат да научат по време на специализираното събитие „Как да стартираш кариера с Java“. То ще се проведе на 19 септември от 19:00 ч. в трейнинг центъра на Телерик Академия. Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация. В рамките на кариерната вечер участниците ще научат повече за програмата Telerik Academy Alpha. Те ще разберат и кои са качествата и уменията, необходими за успешна професионална реализация в ИТ сектора, директно от възпитаници на Академията.

    От кандидатите се изисква да са навършили 18 г. и да са мотивирани да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Желаещите е необходимо да подадат автобиография на сайта на Телерик Академия до 12 октомври. След това да се явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: Java, C#, JavaScript, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали могат да бъдат намерени онлайн. На финала е необходимо да преминат кратък онлайн когнитивен тест, който подпомага последващия индивидуален подход на преподаване към всеки курсист.

    Вече близо десет години Телерик Академия подготвя софтуерни специалисти за професионален старт в ИТ. Проучванията сочат, че над 70% от завършилите започват работа до 1.5 месеца след края на програмата, а скоро след това и останалите. Възнагражденията им надвишават с 60% средните за ИТ сектора заплати, които традиционно са сред най-високите в страната. Възпитаниците на Академията могат да кандидатстват за работа във всяка компания от индустрията.

    „Курсистите сами решават в кои компании да кандидатстват, след като завършат обучението си. Те могат да избират включително и между компаниите от партньорската ни мрежа – едни от водещите технологични компании в България и в световен мащаб, търсещи отлично подготвен талант. С регулярни срещи и активности, даваме възможност на двете страни да се опознаят и да вземат най-правилното решение“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Telerik Academy Alpha.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 2 часа
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 3 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 3 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 4 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate