петък, 21 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4913 прочитания

  Endava откри център за безплатни обучения на ИТ професионалисти

  В Endava University в София ще се провеждат около 60 специализирани обучения годишно
  15 април 2019, 09:55 a+ a- a

  Център за провеждане на отворени събития за българските ИТ професионалисти и вътрешни обучения на служители бе открит в офиса на международната компания за ИТ услуги Endava в София.

  Endava University е част от платформа за присъствени и дистанционни семинари за софтуерни инженери и споделяне на знание, която организацията развива на глобално ниво. 

  В Endava University в София ще се провеждат около 60 специализирани обучения годишно, като част от тях ще бъдат отворени за широката публика. Капацитетът на центъра е над 100 човека, с многофункционални зали с пълно техническо оборудване и възможност за директен онлайн стрийм на семинари. Целта е да бъдат представяни и дискутирани последните новости и най-актуалните тенденции за професионалистите от бранша, както и да се работи по теми, свързани с личностното развитие и лидерските умения. Участието ще бъде безплатно за всички специалисти. Амбицията на компанията е да привлича лектори със силна експертиза в различни области. 

  Първото събитие беше с фокус върху развитието на изкуствения интелект - Microsoft Global AI Night. Лекторите Андрей Бъчваров, Екатерина Маринова и Михаил Матеев привлякоха интереса на близо 100 професионалисти в публиката. 

  “Динамиката в нашия сектор изисква от специалистите да учат и да се развиват всеки ден. Това е едновременно голямо предизвикателство и възможност за професионалистите. Философията на Endava University и на нас като работодател е да предложим платформа, която предлага свободен достъп до информация и възможност за обмен на знания.”, обясни Мирослав Горанов, Директор “Софтуерно развитие” в офиса на Endava в София. “Ние вярваме дълбоко, че развитието на кадри в сектора е споделена отговорност, а това може да става само с честно и свободно споделяне на ноу хау. Само така всички можем да растем заедно.”, допълни той.

  Следващото събитие в Endava University, отворено за българските ИТ специалисти, ще бъде лекция от серията TechTalks с лектор  Боян Желязков на 16 май. Темата е SPRING CLOUD STREAM AND KAFKA STREAMS API. Предварителната регистрация ще бъде обявена на 16 април. Компанията ще приема и предложения за семинари, които са интересни на професионалистите в сектора. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 минути
  преди 1 час
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 3 часа
  преди 5 часа
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  преди 6 часа
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева