петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2724 прочитания

    Преквалификация и надграждане на знанията по време на епидемия

    Eто три ключови причини да започнете още днес
    22 април 2020, 16:23 a+ a- a

    Застигнаха ни неочаквани времена. Трудно е да се адаптираме към коренно различен начин на живот, лишен от социални контакти, затворени в рамките на собствения си дом, с невъзможност да прекрачим прага дори за обикновена разходка. Ежедневието на много от нас преминава в чудене в това как да запълним дните си с полезни дейности, които да ни разсейват от натрапчиви мисли и да ни вдъхнат ново количество мотивация.

    Днес повече от всякога, е перфектен момент да инвестираме време в това да подобрим уменията и знанията си или направо изцяло да се преквалифицираме. Ето няколко ключови причини, които посочват от Софт Уни:

    1. Разполагаме с повече свободно време
    Ако доскоро рутината ни е поглъщала в задачи и липса на време дори да прочетем любимите си романи, в момента нещата стоят по по-различен начин. Дори да работите от вкъщи на пълен ден, спестявате време в пътуване до офиса, можете да си вземете душ в обедната почивка, вместо след работа, да спортувате рано сутрин или късно вечер, като цяло - разполагате с повече контрол над ежедневието си. Ключов е и фактът, че преди обявеното извънредно положение, уикедните ви вероятно са били ангажирани с много разнообразни дейности, но на този етап единственото, което ни остава като опция, и е силно препоръчително - е да си останем вкъщи. В такъв момент можем да отделим повече време за себе си, а това неминуемо включва и образователния аспект. Ако обожавате работата си, използвайте момента да надградите вече наличните си умения с подходящи онлайн курсове. Ако пък мечтаната професия все още е далеч от вас - то може би точно сега е перфектното време за цялостна преквалификация.

    2. Имаме възможност да се обучаваме от комфорта на дома си
    Може би ще се изненадате колко лесно и комфортно е да се обучавате от комфорта на своя дом. Един съвет от нас - разчистете преди това и се настанете в помещение, в което околността в дома ви няма да ви разсейва. Пуснете си тиха музика за фон, ако това ви помага да се концентрирате. Разполагате с възможността да слушате лекция удобно излегнати на дивана и по пижама или настанени на бюрото пред лаптопа, със или без слушалки, да си водите записки онлайн или на хартия, дори, ако това не ви разсейва, да се храните по време на лекция или да пиете следобедното си кафе. Можете да съчетавате жизнените си необходимости с нещо толкова полезно като това да обновявате знанията си. Какво по-хубаво от това?

    3. Разполагаме с всички необходими ресурси, за да отведем знанията си на изцяло ново ниво
    При записване за конкретен курс, повечето академии дават достъп до голямо количество ценни ресурси за неограничен период от време. Това означава, че дори да се запишем сега и да не успеем да преминем през обучението по една или друга причина, лекциите и упражненията остават достъпни за нас и занапред, за да го направим в първия комфортен за нас момент. Най-хубавото е, че в повечето случаи разполагаме не просто с презентация или описание на задача, а с лекция, записана на живо, която можем да гледаме. Ако сме записани в текущ курс и гледаме лекциите на момента, можем да задаваме въпроси и да получаваме своевременно отговори за всичко, върху което се чудим. Във времена като днешните имаме достъп и до онлайн общности от студенти и курсисти, с които можем непрекъснато да си комуникираме и помагаме взаимно.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 36 минути
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 8 минути
    След Биткойн Халвинга: За какво да внимаваме
    Информация за потенциалните възможности и рискове дават от Binance
    преди 1 час
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 2 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate
    преди 19 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица