петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3083 прочитания

  Тодор Петков, KBC Digital Development Center: Успехът се крие в постоянна и неуморна инвестиция в хората

  В момента компанията наема активно опитни софтуерни инженери, SCRUM мастъри и системни архитекти, паралелно с това изгражда обучителен център за подготовка на ИТ кадри
  25 май 2021, 15:24 a+ a- a

  Тодор Петков, генерален мениджър на KBC Digital Development Center

  Центърът за дигитални технологии във Варна на KBC във Варна продължава разрастването си. През април месец компанията разкри плановете си да наеме над 100 ИТ професионалисти и обяви, че в момента подборът тече усилено. Центърът е изцяло ново звено, което ще се фокусира само и единствено върху изпълнение на ИТ проекти. 

   „В момента фокусът ни е върху наемане на талантливи хора с опит зад гърба си – софтуерни инженери, SCRUM мастъри, системни архитекти, за да изградим заедно основите. Разбира се, паралелно с това ще насочим усилията си към привличане и на хора, които току-що са завършили образованието си или имат афинитет към програмирането и технологиите, като ние ще им осигурим всички условия и обучения за един успешен старт. От самото начало инвестираме в изграждането на център за обучение, тъй като вярваме, че успехът се крие в постоянната и неуморна инвестиция в хората.“, коменира Тодор Петков, който ръководи Центъра от няколко месеца.

  Центърът за дигитални технологии ще поеме изпълнението на различни софтуерни проекти и разработки за KBC Груп, като ще работи по т.нар. SAFe подход за управление на проекти.

  „SAFe методологията изисква гъвкавост на екипите, адаптивен начин на мислене и носи със себе си редица положителни страни както за бизнеса, така и за хората. От самото начало съществува яснота за процеса на работа, плановете и заданията, които обикновено се изготвят на 3-месечна база. Непрекъсната комуникация между хората в екипите и бизнеса, ясни цели, непрестанно споделяне на знание, бърз и ефективен отговор на очакванията на клиентите – това са само малка част от предимствата от внедряването на този agile подход.“, коментира още Петков.

  Стъпвайки на SAFe за разработката на софтуерни решения, в Центърa за дигитални технологии активно търсят ИТ експерти в области като Software Engineering, Technical Design, Functional Analysis и много други. Новосформираните екипи ще работят в тясна връзка с екипи в Белгия, оставяйки своя отпечатък върху дигиталните решения, които използват над 12 млн. клиента на КBC в цяла Европа.

  „Освен инвестиция в таланта на хората по посока обучения и планове за кариерно и лично развитие, целта ни е да създадем една позитивна работна среда, където споделянето на нови идеи и знание е на първо място, а признание за успехите и добре свършената работа няма да липсва“, коментира още Тодор Петков.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на KBC Group N.V. - Branch Bulgaria / Digital Development Center в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 15 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 19 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 21 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 21 часа