сряда, 29 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  631 прочитания

  УНСС и CloudCart с меморандум за стратегическо партньорство

  Сътрудничеството ще създаде уникални възможности за обучение и развитие в сферата на електронната търговия
  30 юни 2023, 08:45 a+ a- a

  (л) проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, и Николай Илиев, изпълнителен директор на CloudCart (Снимка: CloudCart)

  CloudCart, водеща компания в областта на електронната търговията, и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) обединяват сили в стратегическо партньорство. Повишаване ефективността на практическото обучение и засилване на връзката между образованието и бизнеса е основният фокус на меморандума, подписан между проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС и Николай Илиев, изпълнителен директор на CloudCart.

  CloudCart е иновативна платформа, която предлага eCommerce-as-a-service услуга, позволяваща на над 2000 онлайн търговци да използват мощните e-commerce и маркетинг инструменти, разработени от компанията. По този начин реализират повече продажби и повишават удовлетвореността на клиентите си. CloudCart предлагат уникални решения за улеснение на своите търговци като: иновативен чекаут процес, дигитален асистент, цялостен енджин за отстъпки и промоции/cross sell/upsell и много други.

  „От изключителна полза за студентите ни е създаването на учебно-тренировъчни фирми и аз виждам сътрудничеството ни в тази посока“, каза проф. д-р Димитър Димитров и акцентира на активната политика, която провежда УНСС в комуникацията с бизнеса. 

  УНСС е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа. Университетът се гордее със своите академични постижения и ангажимента си към иновациите. Меморандумът подчертава ангажимента на университета и CloudCart за създаване на среда, която подкрепя развитието на електронната търговия и предоставя възможности за студентите да развият своите предприемачески умения и знания.

  „Като социално отговорна компания, CloudCart осъзнава важността на образованието за прогреса на обществото и го определя като ключов фактор за развитието на предприемачеството. Партньорството с УНСС има за цел да предостави на студентите възможности за прилагане на своите умения и знания в реални проекти. Съвместните усилия ще подкрепят младите хора да развият своя предприемачески потенциал и да се възползват от възможностите, които предлага съвременния бизнес свят.“, сподели Николай Илиев.

  CloudCart оперира в Централна и Източна Европа и е специализирана в създаването и поддържането на онлайн магазини. Със своята техническа експертиза и иновативен подход, предоставя на клиентите си индивидуални и лесни за управление решения. Комбинирайки академичната експертиза на УНСС с иновациите и практическия опит на CloudCart, студентите ще получат ценни уроци и полезни умения в сферата на онлайн търговията, предприемачеството и маркетинга.

  „Ангажираността на CloudCart и УНСС към изучаването на онлайн търговия в университета не е случайна - това е новата популярна форма на предприемаческа инициатива сред младежите, които искат да създадат собствен бизнес и да реализират потенциала си“, сподели Петър Лозанов, CMO в CloudCart и член на борда на Алумни Клуба на УНСС.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  ИКЕА отвори нов магазин във Велико Търново
  Това е 6-ият обект на шведския бранд в страната
  преди 11 часа
  Над 200 млн. долара финансиране са привлекли проптех компаниите у нас
  Над 1000 души са заетите в тези дружества у нас, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  4 млн. лева ще получат български фирми за подобряване на киберсигурността си
  От началото на година до момента са регистрирани над 6100 киберинцидента в публичната сфера
  преди 14 часа
  БНБ повиши прогнозата си за ръста на българската икономика през 2023
  Лихвите по кредитите и депозитите ще достигнат най-високите си стойности в края на 2024 и в началото на 2025, прогнозират от централната банка
  преди 15 часа
  Стартира строителството на 6 км метро през “Слатина” до “Цариградско шосе”
  Още 75 хил. души ще могат да ползват най-бързия и екологичен транспорт
  преди 16 часа
  Китайската централна банка ще подкрепи вътрешното търсене
  За целта институцията ще използва „силна и целенасочена“ политика