понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    744 прочитания

    УНСС и CloudCart с меморандум за стратегическо партньорство

    Сътрудничеството ще създаде уникални възможности за обучение и развитие в сферата на електронната търговия
    30 юни 2023, 08:45 a+ a- a

    (л) проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, и Николай Илиев, изпълнителен директор на CloudCart (Снимка: CloudCart)

    CloudCart, водеща компания в областта на електронната търговията, и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) обединяват сили в стратегическо партньорство. Повишаване ефективността на практическото обучение и засилване на връзката между образованието и бизнеса е основният фокус на меморандума, подписан между проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС и Николай Илиев, изпълнителен директор на CloudCart.

    CloudCart е иновативна платформа, която предлага eCommerce-as-a-service услуга, позволяваща на над 2000 онлайн търговци да използват мощните e-commerce и маркетинг инструменти, разработени от компанията. По този начин реализират повече продажби и повишават удовлетвореността на клиентите си. CloudCart предлагат уникални решения за улеснение на своите търговци като: иновативен чекаут процес, дигитален асистент, цялостен енджин за отстъпки и промоции/cross sell/upsell и много други.

    „От изключителна полза за студентите ни е създаването на учебно-тренировъчни фирми и аз виждам сътрудничеството ни в тази посока“, каза проф. д-р Димитър Димитров и акцентира на активната политика, която провежда УНСС в комуникацията с бизнеса. 

    УНСС е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа. Университетът се гордее със своите академични постижения и ангажимента си към иновациите. Меморандумът подчертава ангажимента на университета и CloudCart за създаване на среда, която подкрепя развитието на електронната търговия и предоставя възможности за студентите да развият своите предприемачески умения и знания.

    „Като социално отговорна компания, CloudCart осъзнава важността на образованието за прогреса на обществото и го определя като ключов фактор за развитието на предприемачеството. Партньорството с УНСС има за цел да предостави на студентите възможности за прилагане на своите умения и знания в реални проекти. Съвместните усилия ще подкрепят младите хора да развият своя предприемачески потенциал и да се възползват от възможностите, които предлага съвременния бизнес свят.“, сподели Николай Илиев.

    CloudCart оперира в Централна и Източна Европа и е специализирана в създаването и поддържането на онлайн магазини. Със своята техническа експертиза и иновативен подход, предоставя на клиентите си индивидуални и лесни за управление решения. Комбинирайки академичната експертиза на УНСС с иновациите и практическия опит на CloudCart, студентите ще получат ценни уроци и полезни умения в сферата на онлайн търговията, предприемачеството и маркетинга.

    „Ангажираността на CloudCart и УНСС към изучаването на онлайн търговия в университета не е случайна - това е новата популярна форма на предприемаческа инициатива сред младежите, които искат да създадат собствен бизнес и да реализират потенциала си“, сподели Петър Лозанов, CMO в CloudCart и член на борда на Алумни Клуба на УНСС.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 2 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 3 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 4 часа
    преди 7 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата