събота, 04 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    25674 прочитания

    Вижте кои са най-добрите работодатели в България за 2012

    Aon Hewitt България отличи най-добрите работодатели за страната за 2012
    30 ноември 2012, 18:28 a+ a- a

    Компаниите „Макдоналдс България”, „Телерик” АД и „Тавекс” ЕООД бяха обявени за най-добри работодатели за 2012 в съответните категории – „Големи компании”, „Средни компании” и „Малки компании”. Проучването „Най-добър работодател” се провежда за шеста поредна година в България от международната компания за консултиране в областта на човешките ресурси и аутсорсинга Aon Hewitt.

    Фармацевтичните компании „ГлаксоСмитКлайн” ЕООД и „АстраЗенека България” взеха съответно второ и трето място в категорията „Малки компании”. Вижте видео от награждаването на победителите в категория „Малки компании”.

    В категорията „Средни компании” на втора позиция се нареди „Ей И Ес” Гълъбово, която оперира в енергийния сектор. Трето и четвърто място заеха съответно „Шнайдер Електрик България” и „САП Лабс България”. Вижте видео от награждаването на победителите в категория „Средни компании”.

    Победител в категория „Големи компании” е „Макдоналдс България”. Компанията бе отличена в класацията за най-добри работодатели за Централна и Източна Европа, в която получи второ място. Заелата второ място в проучването на Aon Hewitt България компания „Лидл България” също бе отличена и в международната класация, където се подреди на четвърта позиция. Вижте видео от награждаването на победителите в категория „Големи компании”.

    Според анализаторите от Aon Hewitt най-големите разлики между компаниите „Най-добри работодатели” и останалите не са свързани с финансов ресурс, а са: в отношението към служителите (21% разлика между двете групи); в ефективността на управлението (22%); в справедливото и честно отношение (20%) и в способността на компаниите да вдъхновяват служителите, да допринасят за бизнес успеха на компанията (24%). Най-добрите работодатели са способни да мотивират служителите си по-ефективно от останалите компании.

    Ангажираността на техните работници е с 20 процента по-висока от тази на другите фирми на пазара. Интересен е фактът, че служителите на „Най-добрите работодатели” са по-ангажирани дори от мениджърите на средно ниво в други компании. Разликата в ангажираността между двете групи е около 10 процента.

    Участието в проучването на Aon Hewitt е доброволно. За да могат да участват, компаниите следва да имат поне 50 служители на постоянен трудов договор и да оперират поне от 2 години на българския пазар.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    преди 2 дни
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    преди 2 дни
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    преди 2 дни
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    преди 2 дни
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19