четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  25623 прочитания

  Вижте кои са най-добрите работодатели в България за 2012

  Aon Hewitt България отличи най-добрите работодатели за страната за 2012
  30 ноември 2012, 18:28 a+ a- a

  Компаниите „Макдоналдс България”, „Телерик” АД и „Тавекс” ЕООД бяха обявени за най-добри работодатели за 2012 в съответните категории – „Големи компании”, „Средни компании” и „Малки компании”. Проучването „Най-добър работодател” се провежда за шеста поредна година в България от международната компания за консултиране в областта на човешките ресурси и аутсорсинга Aon Hewitt.

  Фармацевтичните компании „ГлаксоСмитКлайн” ЕООД и „АстраЗенека България” взеха съответно второ и трето място в категорията „Малки компании”. Вижте видео от награждаването на победителите в категория „Малки компании”.

  В категорията „Средни компании” на втора позиция се нареди „Ей И Ес” Гълъбово, която оперира в енергийния сектор. Трето и четвърто място заеха съответно „Шнайдер Електрик България” и „САП Лабс България”. Вижте видео от награждаването на победителите в категория „Средни компании”.

  Победител в категория „Големи компании” е „Макдоналдс България”. Компанията бе отличена в класацията за най-добри работодатели за Централна и Източна Европа, в която получи второ място. Заелата второ място в проучването на Aon Hewitt България компания „Лидл България” също бе отличена и в международната класация, където се подреди на четвърта позиция. Вижте видео от награждаването на победителите в категория „Големи компании”.

  Според анализаторите от Aon Hewitt най-големите разлики между компаниите „Най-добри работодатели” и останалите не са свързани с финансов ресурс, а са: в отношението към служителите (21% разлика между двете групи); в ефективността на управлението (22%); в справедливото и честно отношение (20%) и в способността на компаниите да вдъхновяват служителите, да допринасят за бизнес успеха на компанията (24%). Най-добрите работодатели са способни да мотивират служителите си по-ефективно от останалите компании.

  Ангажираността на техните работници е с 20 процента по-висока от тази на другите фирми на пазара. Интересен е фактът, че служителите на „Най-добрите работодатели” са по-ангажирани дори от мениджърите на средно ниво в други компании. Разликата в ангажираността между двете групи е около 10 процента.

  Участието в проучването на Aon Hewitt е доброволно. За да могат да участват, компаниите следва да имат поне 50 служители на постоянен трудов договор и да оперират поне от 2 години на българския пазар.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 минути
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 6 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния
  преди 1 ден
  11 търговски парка са открити у нас през 2023, Пловдив остава лидер
  Пазарът навлиза в етап на насищане, сочи проучване на Colliers
  преди 1 ден
  Василев към общините: Данъците няма да се увеличават
  Такса смет ще се изчислява по нов начин от 2025, подчерта финансовият министър