събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    541 прочитания

    Бизнес академията Kaufland-УНСС стартира втори сезон

    Кандидатстването е отворено до 18 февруари
    30 януари 2024, 11:33 a+ a- a

    Изображение: Kaufland България

    От днес се открива процесът по кандидатстване във втория сезон на съвместната практически ориентирана бизнес академия между ритейлъра и най-големия икономически университет у нас – Бизнес академия Kaufland - УНСС. Кандидатстването ще бъде отворено до 18 февруари 2024 г., а официалният старт на втория сезон ще бъде даден на 12 март 2024 г. В продължение на пет месеца студенти от 3-ти и 4-ти курс и магистри от УНСС ще черпят знания от водещи експерти от ритейл бизнеса по ключови теми от сектора на модерната търговия.

    След изключителния успех на първото издание, което стартира през март 2023 г., Бизнес академия Kaufland - УНСС отново ще предостави на младежите възможност да преминат през задълбочено специализирано обучение, последвано от платена практикантска програма в различни отдели в централата на немския гигант у нас. 1/3 от участниците в първата Академия продължиха своето кариерно развитие в компанията след успешното ѝ завършване.

    Програмата се фокусира върху изграждането на практически умения, съобразени с актуалните тенденции и предизвикателства в бизнеса. Тя ще включва 15 лекции, разделени в 6 тематични модула, които обхващат всички ключови аспекти на бизнес средата у нас. Студентите ще получат комплексни знания – от планирането и програмирането във висококонкурентна среда, през реализирането на поръчките на пазара и изграждането на бранд идентичност, до поддържането и развитието на многочислен екип. За най-амбициозните, Академията предлага и допълнителни курсове за изграждане на т.нар. „меки умения“. Едно от предимствата на Бизнес академията е възможността за разработване на реални бизнес решения по действителни бизнес казуси. Програмата предвижда и стаж в компанията с продължителност от няколко седмици, който е съобразен изцяло със заетостта и потребностите на участниците.

    Всички студенти, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, ще получат и стипендия в размер на 2500 лв., както и удостоверение за преддипломен стаж. Специално за най-активните сред тях, от Kaufland са подготвили и още една награда в размер на 1000 лв. Допълнителната стипендия ще бъде получена от 10 студенти на база предварително заложени критерии, описани на кариерната страница на компанията.

    Как да кандидатствате?
    Всички желаещи да станат част от втория сезон на Бизнес академия Kaufland – УНСС трябва да попълнят онлайн формуляр на kaufland.bg/business-academy до 18 февруари 2024 г., като приложат актуална автобиография. След разглеждане на кандидатурите, избраните младежи ще бъдат поканени на интервю в Централния офис на Kaufland България.

    Kaufland, като най-големия частен работодател в България, е и сред компаниите, въвеждащи тенденции в изграждането на обучителни програми с изцяло практическа насоченост. Лидерът приема за своя мисия създаването на качествени професионалисти, които да допринесат за цялостното развитие на българския бизнес. Със своето второ издание, Бизнес академията се утвърждава като важна стъпка в кариерното развитие на младите хора в България и затвърждава дългогодишните усилия на водещия ритейлър в тази посока.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 19 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 19 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 20 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 22 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години