събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3725 прочитания

    Големите банки продължават със съкращенията

    Barclays и Citigroup съкращават инвестиционни банкери
    22 март 2024, 13:45 a+ a- a

    Снимка: Barclays

    Barclays и Citigroup са готови да съкратят работни места в подразделенията си за инвестиционно банкиране, казаха хора, запознати със съкращенията, пред Bloomberg. Те следват поредица от подобни съкращения в други големи банки, отбелязва Quartz.

    Barclays ще съкрати няколкостотин служители от отделите си за глобални пазари, изследвания и инвестиционно банкиране, съобщава Bloomberg. Съкращенията ще бъдат част от годишното съкращаване на слабо представящите се в банката и може да се случи през следващите месеци.

    Barclays не отговори незабавно на искане за коментар, но каза на Bloomberg в изявление, че редовно преглежда резерва си от таланти, за да „гарантира, че можем да инвестираме във високоефективни таланти, да изпълняваме нашата стратегия и да обслужваме нашите клиенти.“ Банката добави, че не е финализирала числа за своя преглед тази година.

    Citigroup ще съкрати около 20 работни места от подразделението си за инвестиционно банкиране в Лондон, съобщава Bloomberg. По-голямата част от тези съкращения ще засегнат младшите служители, казаха пред изданието източници, запознати с въпроса.

    Съкращенията на Citigroup са резултат от мащабно преструктуриране под дръководството на нейният главен изпълнителен директор Джейн Фрейзър. Фрейзър каза на инвеститорите през януари, че реорганизацията ще доведе до намаляване броя на служителите на компанията с 10% или 20 000 работни места в „средносрочен план“.

    Съкращенията, засягащи няколко големи банки, се случват, докато те се опитват да намалят разходите по време на спада на глобалните сделки, произтичащ от централните банки, които повишават лихвените проценти. Според Bloomberg глобалният обем на сделки е намалял с приблизително 17% през това тримесечие в сравнение със същия период на 2019 г.

    Миналата година Wells Fargo, Citigroup и Bank of America съкратиха общо 17 700 работни места. Goldman Sachs и JPMorgan Chase също съкратиха стотици работни места през четвъртото тримесечие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години