петък, 30 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4235 прочитания

  Бизнесът съзря потенциал в онлайн образователните платформи

  В търсене на по-добре подготвени специалисти големи компании като AT&T и Google решиха да подкрепят инициативите за МООК
  27 септември 2013, 17:10 a+ a- a

  Големи работодатели като AT&T и Google решиха да се включат в онлайн образователната реформа, като подпомагат създаването или финансират вече съществуващи платформи за онлайн образователни курсове, съобщава Wall Street Journal (WSJ).

  Това според предлагащите подобни курсове ще даде възможност на студентите да придобият сертификати с реална стойност на пазара на труда.

  Въпреки че до голяма степен се смятат за алтернатива на скъпото университетско образование, в момента МООК или масовите отворени онлайн курсове (MOOCs), както са известни платформите за безплатно онлайн обучение, не предлагат на завършилите курсовете никаква образователна степен, нито пък им помагат да си намерят работа. Това обаче започва да се променя, отбелязва WSJ.

  Наскоро една от известните онлайн платформи - Udacity на Себастиан Трун, професор в Станфорд, обяви създаването на Алианс за отворено образование (Open Education Alliance). Той ще позволява на студентите да придобиват безплатни сертификати на база серия онлайн курсове, разработени със сътрудничеството на много компании, сред които AT&T и Google, разказва WSJ.

  Междувременно Масачузетският технологичен институт (МИТ) заедно с платформата си за дистанционно онлайн обучение - edX, стартира серия от курсове, наречена XSeries. Плановете са те да бъдат разработени в сътрудничество с консорциум от 50 компании, сред които UPS, Procter & Gamble и Wal-Mart. Целта е срещу максимум 700 долара студентите да имат възможност да се явят на тест и да получат сертификат за преминато обучение по теми като компютърни науки или управление на вериги за доставки.

  В същото време компании като Yahoo вече възстановят разходите на служителите си, които са преминали през сертифицирани курсове на Coursera, посочва WSJ. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  преди 6 часа
  Германия обяви цялата територия на България за рисков регион
  От 1 ноември ще има ограничителни мерки за пътуващите от страната ни граждани
  преди 6 часа
  ЕС отпуска €220 млн. за трансфер на пациенти с Covid-19
  Обстановката в Европа е много сериозна, трябва да действаме незабавно и в синхрон, заяви Урсула фон дер Лайен
  преди 7 часа
  В Бургас вече има детски научен и енергиен център „ПланeтУм“
  Той се намира в сградата на Морската гара и е част от обновената зона около пристанището на града
  преди 9 часа
  Над 18% ръст на френската икономика през 3-то тримесечие
  Френската централна банка очаква нов спад през последната четвърт на годината