вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4843 прочитания

    Global Tech Summit ще обедини конференциите Java2Days и CodeMonsters

    Киберсигурността ще бъде основен акцент на предстоящото издание на форума
    19 септември 2017, 15:21 a+ a- a

    Тази година Global Tech Summit - един от най-мащабните технологични форуми в региона, ще се проведе в периода 17-19 октомври на територията и с подкрепата на София Тех Парк, съобщиха организаторите. Global Tech Summit обединява утвърдените конференции за софтуерни разработчици и ИТ професионалисти - Java2Days и CodeMonsters, и събитието, което промотира внедряването на иновативни технологии в помощ на бизнеса - Technology4Business. В рамките на форума са включени и безплатните инициативи, насочени към бъдещите ИТ ескперти: Free Tech Training и Tech4Kids.

    „Киберсигурността е основен акцент на предстоящото издание на форума Global Tech Summit”, заяви Ивелина Абаджиева, основател на Global Tech Summit. „С навлизането на дигитализацията в ежедневието ни няма съмнение, че сигурността е топ тема, която вълнува както големите компании, така и обикновените хора. Няма значение дали става дума за използването на сайтове за запознанства, мобилно и онлайн банкиране, пазаруване в Интернет, свързване на мобилни устройства или други дигитални услуги - всички тези сектори са били обект на хакерски атаки през последните 18 месеца”, аргументира фокуса на събитието г-жа Абаджиева.

    По време на Global Tech Summit ще бъдат дискутирани сериозността на съвременните кибер заплахи и ще се разгледат възможните решения. Международният технологичен форум се фокусира върху всички аспекти на сигурността и защитата, които попадат в обхвата на събитията: от проектиране и създаване на софтуер, през последваща обработка на данни, до методите за защита.

    Конференциите Java2Days и CodeMonsters ще се съсредоточат върху добрите практики и стандарти за изграждане на сигурен софтуер, докато Technology4Business ще обърне внимание на стандартите за сигурност, наложени от Европейския Съюз и как да бъдат спазени ефективно от компаниите в региона.

    Посетителите на събитието ще имат възможност да се срещнат със световно известни имена в бранша, които презентират на водещите конференции за сигурност в Съединените Щати като BlackHat и DefCon (Маркус Хътчинс бе заловен от ФБР именно след DefCon в САЩ. Той обезвреди един от най-големите глобални кибер атаки (WannaCry), но от ФБР го обвиниха, че е продавал софтуер за кибер атаки (Kronos) на черния пазар.). Сред лекторите са Сирен Хофвандер, Субхо Халдер, Хавиер Годинез, Арън Кюър, Стив Костен, Андрю Круг, Марина Симаков, Стив Пуле и други.

    Освен технологично съдържание форумът ще включва и специални сесии, насочени към здравословния начин на живот, спорта и хобитата, които вълнуват технологичните експерти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 8 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 10 часа
    преди 14 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 15 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 16 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26