събота, 30 май 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1345 прочитания

  Как машинното обучение може да бъде полезно за туризма, транспорта и хотелиерството?

  DataArt България организира безплатна лекция в София, посветена на темата
  10 май 2019, 14:49 a+ a- a

  Лектор ще бъде Макс Жданов, вицепрезидент на дивизията „Туризъм и пътувания“ в DataArt

  Огромният напредък на изчислителната мощност доведе до широкото разпространение на технологиите за машинно обучение (Machine Learning). Туристическия сектор, транспортната индустрия и хотелиерството вече имат възможност да получат решения на дългогодишни бизнес проблеми, свързани с персонализирането, ценообразуването, оптимизирането на бизнес процесите и прогнозирането на поведението на потребителите.

  Именно за да насочи вниманието към тази актуална тема и да представи своя опит в областта, глобалната технологична компания за разработване на софтуерни решения DataArt България организира лекция-дискусия на тема „Machine Learning in the Travel, Transport & Hospitality Industry“.

  Събитието ще се проведе на 16 май 2019 г. от 19 ч. в конферентната зала на DataArt България (Бул. „Тодор Александров“ 28, ет. 11). Лектор ще бъде Макс Жданов, вицепрезидент на дивизията „Туризъм и пътувания“ в DataArt.

  Входът е свободен, но със задължителна предварителна регистрация. Презентацията ще бъде на английски език. 

  Темите на лекцията са:

  • Какви са предизвикателствата пред най-голямата индустрия в света, в която работи приблизително всеки 10-ти зает на пазара на труда?

  • Преглед на избрани възможни бизнес сценарии, при които машинното обучение може да разгърне иновациите, да осигури по-добро обслужване на клиентите, да предостави нови приходи и да оптимизира разходите.

  • Дискусия върху реални примери от практиката на DataArt, при които е използвано машинно обучение е довело до положителни резултати.

  Макс Жданов е вицепрезидент на дивизията “Travel & Hospitality” в DataArt. Макс притежава повече от 10 години опит в сектора на туризма и над 15 години управленски опит в ИТ.

  Макс е украинец, роден в Киев. Има магистърска степен от Киевски политехнически институт, където завършва “Приложна математика“ и „Информационни технологии”. Кариерата му започва като системен администратор, а по-късно става разработчик на уеб приложения, след което заема различни мениджърски позиции, преди да се присъедини към DataArt през 2018 г.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  преди 17 часа
  Wizz Air открива нови бази в Малта, Албания и Италия
  Така базите на нискотарифния превозвач стават общо 30
  преди 20 часа
  €13 млрд. безвъзмездно за България от плана на ЕК за възстановяване след коронакризата
  Ако това финансиране бъде съчетано с финансирането по останалите европейски инструменти, страната ни ще разполага с €26 млрд. безвъзмездна финансова помощ
  преди 21 часа
  Въвеждането на е-товарителници е в напреднала фаза
  На първия етап те ще важат за вътрешния транспорт
  преди 22 часа
  преди 22 часа
  Италия ще признава изтекли български лични документи
  28 държави са потвърдили, че в условията на пандемията ще признават и пропускат българи с изтекли лични документи