петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1580 прочитания

    Global Tech Summit приютява и AI&SmartTech

    Водещите теми на форума тази година ще са програмиране, изкуствен интелект, киберсигурност
    29 ноември 2019, 15:15 a+ a- a

    Над 2500 разработчици на софтуер и ИТ професионалисти се очаква да посетят тазгодишното издание на Global Tech Summit, което ще се проведе в периода 10-12 декември в НДК. Под шапката на най-големия технологичен форум в Източна Европа са обединени специализираните конференции за програмиране и нови технологии Java2Days, CodeMonsters и AI&SmartTech, които формират най-мащабното събитие за програмиране и технологии в страната.

    Java2Days e първата конференция, посветена на Java технологиите не само в България, но и в региона. Събитието е с 11-годишна история, 2-рото по големина в Европа и на 3-то място в световен мащаб. Java2Days е вдъхновител за създаване на други подобни събития, разширяване на технологичната общност и популяризиране на Java технологиите. 

    CodeMonsters е конференция отново посветена на технологиите и тенденциите в сферата на разработката на софтуер, но без тези в обхвата на Java2Days. Мигриране на приложения към облака, aвтоматизирано тестване, запазване на анонимност в блокчейн, писане на приложения за Alexa, модерен С++, поддържане на остарели приложения, защита на мобилни приложения са само част от темите, включени в програмата. 

    AI&SmartTech е събитие за програмисти и ИТ професионалисти в областта на изкуствения интелект, интернет на нещата, обработка на големи масиви от данни и последните иновативни технологии. 

    Програмата включва над 110 сесии - лекции, уъркшопи, дискусии, в които участват водещи експерти от IBM, Oracle, Google, Microsoft, VMware, Uber, Dassault Systemes, RedHat, Eclipse Foundation и др. 

    Водещите теми на събитията за разработчици през 2019 г. са киберсигурността, създаването на сигурен код и защитата на личните данни

    Global Tech Summit e и първият независим форум в глобален мащаб, който обявява безплатен вход за всички желаещи да срещнат световноизвестни имена от индустрията и да станат част от най-голямата общност на софтуерни разработчици по време на събитието. Това е възможно чрез заявяването на специален билет, наречен “Explorer Pass”.

    По време на официалното откриване световно известни мениджъри ще представят бъдещето на разработката на софтуер - от навлизането на изкуствен интелект до предизвикателства, свързани със сигурността, IoT (Интернет на нещата). След това посетителите ще имат възможност да се включат в различни технологични дискусии, които представят теми като бъдещето на водещи технологии и платформи за разработка на софтуер, създаване на сигурен код, блокчейн, създаване на софтуер за автономни автомобили, смарт технологии, чатботове и други. 

    Програмата включва още панели с водещи експерти в областта на човешките ресурси, на които присъстващите ще могат директно да задават своите въпроси и да получат информация как се селектират кандидатите по CV, какво е най-важното по време на интервю, какви са бонусните схеми и, разбира се, топ съвети за успешно развитие в технологичния бранш.

    За предприемачите са предвидени дискусии с мениджъри от водещи технологични компании, както и с инвеститори от Силициевата долина. Като част от събитието ще бъде проведено и състезанието Startup World Cup Sofia, а победителят ще има възможност да участва във финала в Сан Франциско и да грабне голямата награда от 1 млн. долара. Участниците в стартъп състезанието ще имат възможност да се борят и за други награди, които ще бъдат предоставени и осигурени чрез Innovation Center и партньорската мрежа. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 3 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 4 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 4 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 6 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години