неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1059 прочитания

  Зукърбърг намекна за конкурент на ChatGPT до края на годината

  Meta иска да се включи по-активно в надпреварата за изкуствен интелект
  02 февруари 2023, 14:47 a+ a- a

  снимка- iStock

  Meta, чиято собственост е Facebook, иска да се включи по-активно в надпреварата за изкуствен интелект. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг засегна ролята на изкуствения интелект в предстоящите продукти и трансформацията на приложенията по време на разговор за приходите на компанията за четвъртото тримесечие.

  Зукърбърг коментира успеха на чатбота ChatGPT и други AI системи, опредяйки ги като „очарователни неща“. Той обяви, че тази година ще бъдат представени редица продукти, като целта на компанията е да стане "лидер при генеративния AI".

  Генеративният изкуствен интелект се отнася до алгоритми, които могат да се използват за създаване на ново съдържание като текст, изображения и видео. ChatGPT се счита за подобен такъв пример.

  Зукърбърг каза, че приоритетите на Meta не са се променили, но отбеляза, че двете най-големи теми пред компанията са AI в момента и в по-дългосрочен план т.нар. "метавселена".

  Той каза, че Facebook и Instagram се пренасочват към „все по-често показване на по-подходящо съдържание“, препоръчано от AI системите на компанията.

   

   

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  преди 2 дни
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева