неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    683 прочитания

    10 българи ще представят страната ни на Европейското първенство по киберсигурност

    То ще се проведе от 23 до 27 октомври в Норвегия
    19 октомври 2023, 11:29 a+ a- a

    Десет български младежи между 14 и 25 годишна възраст ще премерят уменията си в европейски турнир, организиран от Европейската асоциация по киберсигурност (EНИСА). Състезанието се провежда ежегодно, като през 2023 г. ще бъде от 23 до 27 октомври в Норвегия. Като компания, развиваща високоспециализирани решения в сферата на киберзащитата, А1 подкрепи участието на отбора, който ще представя България в европейския форум.

    "В А1 имаме амбицията да гарантираме киберсигурността не само чрез иновативните си решения за клиенти като Web Application Firewall, DDoS Protection, Penetration Testing, но и като насърчаваме следващото поколение експерти в областта. Подкрепата ни за българския младежки отбор е в подкрепа на бъдещите специалисти, които ще имат основна роля в опазването на дигиталната екосистема от киберзаплахи. Ние не просто инвестираме в едно състезание, а в бъдещето на киберсигурността, като гарантираме, че следващото поколение експерти е квалифицирано и готово да се справи с променящия се пейзаж на киберзаплахите“, каза Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“, А1 България.

    Турнирът European Cybersecurity Challenge (ECSC) се провежда всяка година от Агенцията на ЕС за киберсигурност сред млади таланти от Европа и включва поредица от състезания, създаващи възможности за сътрудничество и обмен на опит и идеи в справянето с киберзаплахите. Целта на организаторите е да насърчи младите хора да се развиват в областта на киберсигурността и да усъвършенстват уменията си, като ги свързва с водещи компании, работещи в тази сфера. Надпреварата се подкрепя от Европейската комисия и държавите-членки предвид нарастващите по брой и интензивност кибернападения в световен мащаб.

    Десетте състезатели бяха подбрани след оспорвана надпревара в два квалификационни кръга, проведени през март и юни тази година. Те включваха различни задачи в сферата на мрежовата и мобилната сигурност, крипто пъзели, реверсивно инженерство и дигитални разследвания. През август и октомври те се включиха и в специални тренировъчни сесии.

    В България квалификациите бяха организирани с подкрепата на Министерството на електронното управление и националния координатор по киберсигурност за България, Петър Кирков.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години