понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14559 прочитания

    Как да намерим работа, която ни носи не само пари, но и удовлетворение?

    Вижте видео с шест приложими идеи
    21 януари 2015, 15:44 a+ a- a

    Днес, получавайки работа, ние очакваме не само пари срещу труда си, но и удовлетворение от това, което правим. Искаме да виждаме смисъла, да се чувстваме полезни и пълноценни. Липсата на последните са причина за настъпване на много кризи в кариерата. И появата на онова неприятно чувство на паника, безпокойство и притеснение, което много от нас изпитват в неделя вечер. Как можем да избегнем това? 

    Ново анимирано видео, публикувано в YouTube канала The School of Life, предлага шест практични идеи за намиране на смислена и удовлетворяваща работа: 

    1. Приемете, че да се чувствате объркани относно свързаните с кариерата избори, е нещо нормално. Особено днес, когато възможностите са безброй много. Психолозите наричат това парадокс на избора – колкото повече възможности за избор имаме, толкова по-объркани сме. 

    2. Бъдете наясно със себе си. Да опознаем добре себе си е един от най-старите философски съвети и той е пряко свързано с кариерата на 99% от нас. Разбирането на това, което наистина искаме да правим, не се случва спонтанно, като например решението какво да обядваме. И ако не сме наясно и нямаме план, винаги ще сме крачка назад от останалите, които знаят и действат. 

    3. Помислете добре. Щом можем да посветим седмици, за да си изберем нова кола, спокойно можем да отделим година или дори повече, за да помислим каква работа наистина ни носи удовлетворение и към каква кариера да се насочим.  

    4. Пробвайте нещо. Можем да си представяме, че дадена работа е перфектната за нас, но имаме нужда от факти. Само сблъсквайки се с реалния свят, можем да разберем себе си и останалите. 

    5. Помислете какво кара хората да се чувстват нещастни. Всеки успешен бизнес е създаден, за да се опита да реши нечий проблем. Колкото по-големи и неотложни са тези проблеми, толкова по-големи са възможностите. Помислете за кои проблеми вие бихте могли да бъдете полезни и да предложите решение. Това всъщност представлява работата. 

    6. Бъдете уверени. Единствената разлика между хората, които успяват и тези, които се провалят, е в куража да продължат напред.

    Вижте видеото: 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата
    преди 3 часа
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 4 часа
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 4 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България
    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР