четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1618 прочитания

  Chang'e 4 достигна до отдалечената страна на Луната

  Вижте какви цели има космическата мисия
  04 януари 2019, 15:48 a+ a- a

  Chang'e 4 излетя на 7 декември на ракетата Long March 3B, отправяйки се на първата мисия до отдалечената част на Луната. По информация на световните медии китайският космически апарат е достигнал своята крайна цел, кацайки в кратера Вон Карман.

  Депресията с площ от 180 кв. км. е разположена в южното полукълбо на Луната. Тя се намира в рамките на най-старата вдлъбнатина в повърхността на спътника. Учените предполагат, че се е образувала преди милиарди години при сблъсък с астероид.

  Космическата мисия има за цел да разбере повече за вътрешната структура и историята на Луната. Китайският роувър е снабден с необходимите инструменти, за да може да изследва химичния състав на „почвата“ на спътника.

  Отдалечената страна на Луната се счита и за идеално място за провеждане на експерименти, свързани с радиоастрономията в нискочестотния спектър, защото липсва шумът от Земята.

  Атмосферата на Земята и нейното магнитно поле ни защитават от космическата радиация, но астронавтите на Луната ще бъдат пряко изложени на нейното влияние, затова и китайската космическа мисия си поставя за цел да събере повече информация за радиацията на Луната.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Американска компания откри завод в Димитровград
  Varroc Lighting System ще открие над 150 работни места
  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Китайски проект ще конкурира Силициевата долина
  Технологичният район ще бъде изграден в южната част на страната