петък, 25 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2156 прочитания

  Принц Хари и съпругата му се оттеглят от ролята си в кралското семейство

  Те ще работят за своята финансова независимост и ще отглеждат сина си между Северна Америка и Обединеното кралство
  09 януари 2020, 13:10 a+ a- a

  Снимка: princeofwales.gov.uk

  Принц Хари и съпругата му Мегън съобщиха, че официално ще се оттеглят от ролята си на „старши“ членове на кралското семейство в своя официален Instagram акаунт. В съобщението се казва още, че двамата ще работят за своята финансова независимост, но ще продължат да подкрепят Нейно Величество кралицата. 

  Семейството планира да „балансира“ времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, като това ще им позволи да отгледат сина си Арчи в духа на кралската традиция, но също така ще даде възможност на семейството да отвори нова страница в своя живот.

  Херцогът и херцогинята на Съсекс ще стартират своето благотворително дружество, като ще продължат да си сътрудничат с кралицата, Принца на Уелс (принц Чрлс), херцога и херцогинята на Кеймбридж (Принц Уилиям и Кейт). 

  На официалния сайт на кралското семейство бе публикувано съобщение, че дискусиите с херцога и херцогинята на Съсекс са в ранен етап. „Разбираме тяхното желание да предприемат различен подход, но това са сложни въпроси, които ще отнемат време“, се казва още в съобщението.

  Фактът, че Хари и Меган оповестиха решението си без да предупредят никого от кралското семейство, нито да се консултират с тях предварително, говори за разрив между херцога и херцогинята на Съсекс и останалата част от кралското семейство, казва Джони Димонд, кралският кореспондент на „Би Би Си“.

  По коледните празници двойката си взе 6 седмици „отпуск от кралските задължения“, за да прекара повече време в Канада със сина си Арчи, който бе роден през месец май 2019, припомня медиата.

  Според Димонд двойката има „значителни спестявания“, включително наследството на Хари от принцеса Даяна, недвижими имоти, както и парите, които Меган е спечелила като актриса.

  Въпреки това оттеглянето им повдига повече въпроси, отколкото дава отговори. Така например не е ясно кой ще осигурява охраната – Metropolitan Police или канадските власти, както и кой ще плаща за нея, тъй като двамата ще продължат да имат нужда от охрана. Освен това не е ясно как Хари би си намерил работа, тъй като за „старши“ членове на кралската фамилия това е трудна задача. Общоприето е, че те осребряват марката, а това повдига допълнителни въпроси за конфликт на интереси.

  Казусът е истински прецедент в модерната монархия, коментира още „Би Би Си“ и тепърва ще става ясно как ще бъде решен той.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Борисов: Няма да се правят КПП-та, няма да се затварят градове
  Тенденцията в страната ни е за намаляване на новозаразените за разлика от Европа, където увеличението е 22% за последните 2 седмици
  преди 2 часа
  КНСБ поиска по 15% ДДС и данък върху доходите
  Синдикатите предлагат и въвеждане на еднократен данък богатство за 2020 г.
  преди 3 часа
  Франция увеличава бащинството
  И задължава татковците да прекарат у дома с новороденото поне седмица
  преди 4 часа
  Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала
  Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ
  преди 5 часа
  И Novavax влиза в 3 фаза клинични изпитания на ваксината си срещу Covid-19
  Тя ще обхване 10 000 души в Обединеното кралство
  преди 7 часа
  Ню Йорк ще одобри ваксина срещу Covid-19 самостоятелно от федералното правителство
  Губернаторът на щата Андрю Куомо заяви, че няма доверие на федералното правителство