четвъртък, 16 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2948 прочитания

    Проучване: Мнозинството българи ще прекарат лятната си почивка в страната

    90% ще отделят до 1500 лв. за ваканцията си, сочи анкета
    02 юли 2021, 16:53 a+ a- a

     

    Близо 80% от българите вече са резервирали или планират почивката си за лято 2021. 84% от тях възнамеряват да почиват в България. Това разкрива скорошно проучване за финансовите нагласи, проведено от компанията за небанкови потребителски кредити Кеш Кредит.

    Високите проценти сочат, че хората започват да преодоляват притесненията си от пандемията, като тенденцията е да се придържат към същия бюджет, който са отделяли за ваканции и преди нея.

    Анкетата показва, че над 90% от българите ще отделят до 1500 лв. за лятната си почивка, което за 47% ще осигури отпуска за двама, а за 31% – семейство от три или повече члена. Преди пандемията 89% са отделили същия бюджет, което показва, че почти няма разлика във финансовите нагласи на анкетираните за отделени средства за отдих.

    62% възнамеряват да изтеглят кредит, за да финансират почивката си, като 23% от тях признават, че финансите не им достигат да спестяват. 37% ще изтеглят заем, за да покрият част от лятната си почивка, а близо 20% ще вземат кредит, ако бъдат изкушени от ексклузивна оферта към екзотична дестинация. За 19.5% изтеглянето на кредит е единственият начин да си позволят да отидат на почивка поради липса на доходи.

    „За нас е от особена важност да предлагаме продукти, които отговарят на нуждите на потребителите. Проучването ни показва, че хората имат нужда да сменят заобикалящата ги среда и са готови да пътуват. Изглежда, че пандемията не е променила финансовите им очаквания за разходи за почивка, но и бюджетът им не се е променил значително. Изключително сме щастливи, че България е предпочитаната дестинация за лятна ваканция през 2021 и ще подкрепим всички в намерението им да си позволят така желаната почивка“, каза Станислава Стратиева, маркетинг мениджър на Кеш Кредит.

    Анкетата на Кеш Кредит, включваща 15 въпроса, е проведена онлайн през юни 2021, като в нея са участвали 2200 участници, клиенти на компанията, както и хора, които не са се възползвали от услугите ѝ досега.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    НСИ отчита дефлация през април
    Годишната инфлация е 2.4%
    преди 10 часа
    "Най-лошото е зад гърба ни": ЕК очаква неголям темп на растеж, който ще се засили през 2025
    Геополитическо напрежение продължава да носи рискове за ЕС
    преди 11 часа
    преди 12 часа
    Questers става Pwrteams
    Управлението на компанията поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията е начело на Pwrteams
    преди 13 часа
    Wizz Air пуска полети от Варна до Лондон Гетуик
    Те стартират от 18 юни и ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично