понеделник, 20 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9894 прочитания

    Мненията на служителите за CluneTech

    Запознайте се с професионалисти на различни позиции и с различен опит и вижте какво мислят за компанията като работодател
    09 май 2024, 16:15 a+ a- a

    Горе, от ляво надясно: Антония Петрова, Даниел Мечкарски, Желязко Дреков, Красимира Герчева. Долу, от ляво надясно: Мила Цветкова, Венелина Събева, Виктория Попова. Снимки: Личен архив

    В новата рубрика на Economy.bg „Мненията на служителите“ професионалисти във водещи компании от различни сектори в България споделят личните си впечатления за работната атмосфера, колегите, мениджмънта, условията на работа... 

    Име: CluneTech
    Сектор: Финтех
    Създадена: 1996
    В България е от: 2001
    Брой служители глобално: 1200+
    Брой служители в България: 850+
    Офиси в България: Варна, Велико Търново, Шумен

    Какво е да си част от екипа на CluneTech и какво прави компанията добър работодател, разказват служители на различни позиции и с различен опит. 

    CluneTech е ирландска финансово-технологична група от седем компании и глобален лидер в сферата на възстановяването на данъци, паричните преводи и международния пейрол. Част от групата на CluneTech са компаниите Taxback, Taxback International, TransferMate, Benamic, Sprintax, Visa First, IDLF.

    Мила Цветкова, HR Specialist, CluneTech

    Откога си в компанията и защо избра да се присъединиш към нея? Какви бяха първите ти впечатления? Какво те изненада?
    Мила Цветкова, HR Specialist, CluneTech: Част съм от HR екипа на CluneTech от сравнително скоро. Най-силно впечатление ми направи това, че всички членове на HR екипа, дори тези, които работят отдалечено, бяха дошли да се срещнат с мен. Още в самото начало бях запозната с основните процеси във фирмата, структурата на групата, ключовите за всички наши бизнеси мениджъри. Колега от ИТ екипа беше на мое разположение за всички настройки и достъпи до системи, които ще използвам в ежедневната си работа, а от мениджъра си и колегите в отдела получих информация как ще протича работният ми ден. 

    Организацията бе отлична, а аз бях посрещната много топло, което бързо стопи притесненията ми от започването на работа в изцяло нова за мен индустрия.

    Антония Петрова, Digital Marketing Specialist, Taxback

    Как би описала работната средата, атмосферата в компанията?Антония Петрова, Digital Marketing Specialist, Taxback: Никога не съм се чувствала толкова комфортно на работа и мисля, че имам късмет да се будя в понеделник сутрин с ентусиазъм и желание да започне седмицата. Колегите ми са най-сърдечните, забавни и талантливи хора, които за толкова кратко време ме научиха на страшно много неща.

    Когато започнах работа в Taxback, нямах нито ден опит в подобна сфера, което ме притесняваше в началото, но бързо видях, че стига да имаш желанието да учиш и да развиваш уменията си, това няма никакво значение.

    Желязко Дреков, Treasury Team Leader, TransferMate

    Какво би казал за колегите си и мениджмънта в компанията?
    Желязко Дреков, Treasury Team Leader, TransferMate: Част съм от TransferMate Global Payments от вече почти 12 години. През тези години в компанията имам привилегията да работя заедно с невероятни екипи. Тяхната всеотдайност, сплотеност и готовност да подадат ръка за помощ не са нищо друго освен забележителни. Независимо дали става въпрос за работа в екип, за оставане до късно на работа или празнуване на победите, нашите колеги създават среда, която се усеща като второ семейство.

    Нашият мениджърски екип се е ангажирал с насърчаването на такава обединена среда. Те признават, че успехът не е свързан само с индивидуални постижения; става въпрос за колективен растеж. Те ни насърчават да поемем отговорност за работата си, знаейки, че те са там, за да ни напътстват и подкрепят във всяка стъпка от нашия път. Тяхното лидерство вдъхва увереност и ни мотивира да растем индивидуално и като екип.

    Красимира Герчева, Tax Specialist, Taxback

    Ако трябва да кажеш три положителни неща, кои биха били те? А какво според теб може да се подобри?
    Красимира Герчева, Tax Specialist, Taxback: На първо място страхотният колектив, с който работя, всеки един  от тях е незаменим. На второ място е гъвкавостта – имам възможност да поддържам баланс между личния и професионалния си живот.

    Не на последно място са множеството допълнителни придобивки, които фирмата постоянно се стреми да разширява. Относно това какво може да се промени, бих предложила повече финансови стимули за служителите.

    Венелина Събева, Deputy Operations Manager, Benamic

    Би ли споделила с нас какво разказваш на семейството и приятелите си за твоята работа. Как им описваш какво правиш?
    Венелина Събева, Deputy Operations Manager, Benamic: Основното, което разказвам на семейството си, е колко интересна и предизвикателна е работата ми. От една страна, комуникацията с хора от различни националности, на всякакви нива в корпоративната йерархия прави ежедневието ми цветно и динамично, а от друга страна, работата по техническата реализация на проектите, ме насочва към логическото, към това да измисляш, да се адаптираш, да напредваш всеки ден. И макар че често близките не разбират естеството на работата ми, те със сигурност знаят за чудесните ми колеги, за удовлетворението от екипната работа и как с усмивка и постоянство успяваме да направим и невъзможното. 

    Даниел Мечкарски, Head of QA, TransferMate

    Как оценяваш от твоя гледна точка условията за работа и би ли препоръчал компанията като място за работа?
    Даниел Мечкарски, Head of QA, TransferMate: Като най-голям плюс виждам възможността да се работи отдалечено и възможността за по-гъвкаво работно време. Доброто планиране в екипите позволява всеки да почива, когато прецени и има нужда, а същевременно да има покритие на работата. Ако пък офисът е вашето „нещо“, винаги може да намерите мястото си сред колегите от екипа. Сградата се намира в центъра на града и нищо не би ви липсвало. Като всяка една по-голяма компания и нашата има по-напрегнати моменти в края на всяко тримесечие, когато се гонят цели и се правят планирания за следващия период, но всичко това остава назад, след като дойде новият интересен проект, който трябва да бъде поставен измежду всички други „зъбни колела“. И сред всичко написано по-горе дори не засегнах допълнителните придобивки, които компанията предлага, като допълнителни почивни дни, още по-гъвкаво работно време през летния период, половин почивен ден на всяко тримесечие и това дори не е всичко. Та ако търсите своя път из дебрите на големите бизнес компании, покажете с какво ще сте полезни на човешки ресурси, и те ще намерят най-правилното място за ВАС!

    Виктория Попова, Operations Manager, Visa First

    Лично теб какво те задържа в компанията?
    Виктория Попова, Operations Manager, Visa First: Работя в компанията повече от 15 години и има не една, а няколко причини за това:

    CluneTech е място с безгранични възможности за кариерно развитие – независимо дали се интересувате от продажби, финанси или сте запалени по бързоразвиващите се технологии, компанията може да предложи на всеки подходяща позиция според възможностите и интересите. Винаги съм била мотивирана да уча нови неща и това е спомогнало за кариерното ми израстване.

    Добрата работна среда – при нас се насърчават работата в екип и взаимното уважение между членовете на екипа. Имам късмета да работя с чудесни колеги!

    И на последно място, но не и по важност – балансът между работата и личния живот. През годините никога не ми се е налагало да пренебрегвам семейството си за сметка на работните ангажименти. Оказва се, че не е непостижимо да имаш добра кариера, но в същото време да отделяш достатъчно време на близките си хора. Сигурна съм, че повечето служители на компанията биха посочили това като най-голямото предимство на този работодател.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на CluneTech / ТАКСБЕК ЕООД в JOBS.bg

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на ИНТЕРПЕЙ БЪЛГАРИЯ ЕООД / TransferMate в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    БАН: Членството в еврозоната може да се отложи и след 2025
    Инфлацията постепенно ще намалява, но ще бъде по-висока от обичайната през предходното десетилетие
    преди 5 часа
    София Тех Парк ще е домакин на South East European Innovators Challenge
    Инициативата е на алианс от научно-технологични паркове в Югоизточна Европа
    преди 6 часа
    Нови 80 млн. лв. за заплати във висшето образование у нас
    Повишението ще обхване 33 държавни университети
    17 май 2024, 14:22
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    17 май 2024, 11:28
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“