петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6307 прочитания

  Вижте какво представлява проектът „Happy Junior – Щастливо детство за всяко дете“

  За проекта, който спечели трето място в категория „Маркетинг, свързан с кауза” в Наградите за отговорен бизнес 2013, разказва Георги Мандаджиев - директор „Маркетинг и продажби” на „Компас”
  13 март 2014, 19:41 a+ a- a

  Вижте видео от церемонията на Наградите за отговорен бизнес 2013

  За 11-та поредна година Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) връчи своите Награди за отговорен бизнес. Най-престижният конкурс за корпоративна социална отговорност (КСО) у нас отличи най-добрите проекти, реализирани през 2013.

  В Economy.bg ще представим всички инициативи, които тази година бяха отличени с награда, за да покажем какво компаниите в България разбират под корпоративна социална отговорност, каква е била целта на проекта, какви ресурси е коствала реализацията му и какви резултати са постигнати.

  Георги Мандаджиев - директор „Маркетинг и продажби” на „Компас“

  Проектът „Happy Junior – Щастливо детство за всяко дете“ спечели трето място в категория „Маркетинг, свързан с кауза” на Наградите за отговорен бизнес 2013 на БФБЛ. За него  разказва Георги Мандаджиев - директор „Маркетинг и продажби” на „Компас“ ООД.

  Име на проекта
  „Happy Junior – Щастливо детство за всяко дете“ в помощ на инициативата „Подкрепи детството” на фондация „За Нашите Деца”.

  Какво представлява проектът и какви са целите му?
  Създаване и лансиране пазара на серия хранителни продукти за деца. Продуктите, разработвани съвместно с детски педиатри и специалисти по детско хранене, предлагат решения на майките за пълноценно хранене на децата, а 8% от приходите от продажби се предоставят на организации, подпомагащи деца в нужда. Проектът има три основни цели: да предложи качествени хранителни продукти, разработени специално за деца; да помага на фондация „За Нашите Деца“ и подобни организации в стремежа им да осигурят щастливо детство за всяко дете; да привлече други компании, които да подпомагат дейността на фондацията.

  Как беше реализиран и какви резултати постигна?
  Проектът стартира преди четири години, като още от своето замисляне беше решено той да бъде осъществяван съвместно с професионална организация партньор, специалист в предоставянето на грижа за децата. След първата ни среща с фондация „За Нашите Деца“ ние бяхме убедени, че това е нашият най-добър партньор в този проект. Техният подход за решаването на проблемите с изоставени в домове деца според нас е единственият, който се бори с причините за възникването му, като по този начин премахва завинаги този проблем. Нашата компания дълбоко вярва, че семейството е единственото място, където едно дете може да расте в нормална обстановка, основната единица за изграждане на отговорно и проспериращо общество. Резултатите, които постигнахме, надминават нашите първоначални очаквания и дават основание да разработваме проекти за неговото развитие и разширяване. Към днешна дата марката Happy Junior e тотален лидер в категориите, в които развиваме продукти. Независимо от скромната комуникационна кампания марката се ползва с изключително висока познаваемост и забележителна лоялност от страна на майките. Вярваме, че сме успели да ги убедим, че освен вкусната закуска за собствените си деца, купувайки продукти с марката Happy Junior, те помагат за щастливото детство на други дечица.

  Как се отнесоха към проекта служителите на компанията?
  От самото начало в реализирането на проекта участват абсолютно всички служители на компанията. След първоначалния успех разработваме и нови форми на по-сериозна обвързаност на служители с проекта. Реализираме различни форми на лична финансова подкрепа от всеки служител в компанията. Тези резултати са особен стимул за нас, тъй като намираме за важно всички проекти и резултатите от тях да бъдат споделяни от всички служители в компанията.

  Какви ресурси бяха вложени в проекта?
  Още когато замисляхме проекта определихме ресурсите за неговото реализиране да бъдат насочени в две направления: създаване на качествени продукти, които в максимална степен да задоволят очакванията на майките; отделяне на максимално голям ресурс за обезпечаване на основната цел – подпомагане на семейства и деца в нужда. За нас е по-важно да подпомогнем повече деца и родители, отколкото да станем по-известни.

  Защо корпоративната социална отговорност е важна за компанията? 
  Социалната отговорност е важна за всяка компания и за всеки отговорен човек. Социалната отговорност е процес и не се изчерпва с еднократни действия, били те и огромни дарения. Социалната отговорност е условие за постигане на устойчиво развитие на обществото. Това означава функционирането „на светло“, справедливо заплащане и осигуряване на персонала, спазване на стандартите за производство и етикиране на продуктите, осигуряването на добри условия за труд и почивка на песонала, изискване към партньорите ни да спазват законите и наредбите на държавата. След това идват различните форми на подпомагане на социално значими дейности – първо в населеното място и общината, където се осъществява бизнесът, и едва след това актове на даряване и ангажимент за обвързаност с постоянна подкрепа на подобни дейности. За нашата компания социалната отговорност – корпоративна и лична, е част от стратегията ни за устойчиво развитие, тя е част от нашия бизнес.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 16 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 20 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 22 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 22 часа