петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6302 прочитания

  Вижте списъка с книги на Бил Гейтс за лято 2018

  Какво чете най-богатият човек в света?
  08 юни 2018, 16:52 a+ a- a

  Какво чете най-богатият човек в света? За шеста поредна година Бил Гейтс обяви списъка с книги, които препоръчва да прочетем през лятото. Основателят на Microsoft се слави със своята любов към четенето и добрата литература.

  Защо лоши неща се случват на добри хора? Откъде идва човечеството и накъде върви? Това са част от въпросите, на които се опитват да намерят отговори авторите на книгите, които Гейтс препоръчва.

  Списъкът започва с новата книга на американския писател Уолтър Айзъксън за живота на Леонардо да Винчи. „Въпреки че днес е най-известен като художник, Леонардо е имал широк спектър от интереси - от човешката анатомия до театъра. Айзъксън е свършил прекрасна работа, като събира различните аспекти от живота на Леонардо и обяснява на какво се дължи неговото величие“, казва Гейтс.

  Друго заглавие в неговия списък е „Всичко се случва с причина и други лъжи, които обичам“ от Кейт Боулър, която, след като е диагностицирана с рак, се опитва да разбере защо ѝ се е случило. „Резултатът е сърцераздирателни, изненадващо забавни мемоари за вярата и справянето със собствената смъртност“, пише Гейтс.

  „Линкълн в Бардо“ от Джордж Сондърс също намира място сред препоръчваните заглавия от един от най-богатите хора в света. „Мислех си, че знам всичко за Ейбрахам Линкълн, но този роман ме накара да преосмисля моменти от живота му. Това е една от онези очарователни и провокиращи мисленето книги, които искате да обсъдите с приятел, когато ги завършите“.

  В топ 5 намира място и „История на произхода: Голяма история на всичко“ от Дейвид Крисчън. „Дейвид разказва историята на Вселената от Големия взрив до съвременните сложни общества, като обединява прозрения и доказателства от различни дисциплини в едно“, казва Гейтс. 

  Последното заглавие в списъка на Бил Гейтс е „Факти“ от покойния Ханс Рослинг, написана в съавторство с Анна Рослинг Ронллунд и Ола Рослинг. Гейтс препоръча тази книга още в началото на годината, отбелязвайки, че е една от най-добрите, които някога е чел. Сега я включва и в летния си топ 5. „Ханс прави пробив в разбирането на основните истини за света - как животът става по-добър и къде светът все още има нужда от подобрение.“

  Във видеото може да видите повече за петте заглавия, които Гейтс ни препоръчва да прочетем това лято:  

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК
  преди 17 часа
  Парламентът одобри тримата нови министри
  Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков положиха клетва
  преди 18 часа
  Garitage Park привлече още 7 компании като наематели
  Комплексът е разположен на площ от 167 000 кв. м.
  преди 19 часа
  Швейцарската LEM се разширява и открива нови работни места в София
  Компанията отбелязва пет години присъствие на пазара у нас