петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1049 прочитания

    Технологичният опит вече е ключово умение за бизнес лидерите

    Според три четвърти от бизнес лидерите успехът на компаниите до голяма степен зависи от технологичната експертиза на висшия мениджмънт
    01 юли 2020, 10:38 a+ a- a

    Издигането на служители с технологичен опит във висшия мениджмънт на компаниите има силно положително влияние върху цялата организация, показва ново международно проучване на Vanson Bourne и VMware, проведено през март и април 2020 сред 2 250 души в Европа, Близкия Изток и Африка.

    Три четвърти (71%) от бизнес лидерите в Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) споделят, че ако компаниите искат да са успешни, служителите, които са част от висшия мениджмънт, трябва да имат технологичен опит (например в създаването на софтуерни приложения).

    Изследването разкрива следните ползи от технологичния опит на лидерите: 

    - Половината (50%) от бизнес лидерите посочват повишаването на ефикасността в цялата организация;

    - 42% отбелязват подобряване на бизнес резултатите; 

    - 40% посочват по-голям потенциал за иновации; 

    - Над една трета (37%) – по-добро клиентско изживяване. 

    Данните потвърждават ролята на дигиталната трансформация и начина, по който технологиите подобряват бизнесa, като създават условия за адаптация към динамичните пазари, променящите се бизнес модели и мотивацията на служителите.

    Бизнесите от регион EMEA отбелязват, че по време на пандемията от COVID-19 модерните приложения са донесли редица ползи, сред които подобряване на продуктивността и гъвкавостта. Повече от половината (57%) компании отчитат ключовата роля на модерните приложения за подпомагане на дистанционната работа на служителите, а повече от една трета (39%) посочват възможността постоянно да се адаптират към променящата се бизнес среда и да осигуряват гладко протичане на работния процес.

    Повече от три четвърти (80%) от програмистите и технологичните лидери в регион EMEA смятат, че без успешното модернизиране на приложенията, организациите няма да могат да предоставят най-доброто обслужване на своите клиенти. Това е подкрепено от изпълнителните директори по света. Повече от 80% от тях смятат, че модернизацията на приложенията ще подобри и опита на клиентите с компанията, което е директно свързано с растежа на приходите. Заключенията са от проучване на Forrester Consulting, проведено за VMware.

    „Бизнес лидерите никога досега не са се сблъсквали с толкова много промени. Тези от тях, които имат добри познания за технологиите и използват приложенията, за да се адаптират при всякакви условия на пазара, имат истинско преимущество пред останалите.“, казва Ед Хопит, директор Приложения и Облачни платформи във VMware за регион EMEA.

    „Пандемията форсира дигитална промяна – това, което щеше да се случи за десетилетие, сега се реализира за броени месеци. Има множество примери, като започнем от десетките милиони хора, работещи и учещи от вкъщи, и стигнем до правителства, създаващи приложения за проследяване на контактните лица, както и търговци, обръщащи се към алтернативни канали за приходи през дигитални платформи. Умението да се внедрят и използват приложения в бизнеса, които да предоставят полезна информация за потребителите, води до успех и повишена ангажираност. Комбинацията от технологичното ДНК на лидерите и достъпа до модерни софтуерни технологии създават предпоставка за успех. Tехнологичната експертиза е ключов фактор, който обединява някои от най-успешните бизнес лидери по света. Независимо дали работиш в сферата на здравеопазването, производството или финансите, голяма част от бизнеса е обвързан с технологиите. Поради тази причина, най-добрият избор за лидери на организации са хората с опит в софтуерната и технологичната сфера. Кой може по-добре да създаде конкурентноспособни приложения за клиентите? Някога третирани като просто един отдел в дадена организация, технологиите, и тези, които ги владеят, вече играят голяма роля в борда на директорите и често заемат най-ключовите позиции.“, посочва Фарес Кариуки, изпълнителен директор на Node Africa.

    Софийският офис на VMware  е в епицентъра на бурно развиващата се сфера на модерните приложения. Екипите на Cloud Foundation и vSphere в София участват в дизайна и разработката на платформата VMware Tanzu. Тя предлага бързо имплементиране на сигурна и скалируема дигитална инфраструктура.

    „Резултатите от проучването сочат, че най-добрите компании в регион EMEA разработват приложения с по-ефективна скорост, а това е тяхното конкуретно предимство на пазара. Във високоефективните организации две трети (68%) от новоразработваните приложения успяват да се реализират, докато в по-нискоефективните компаниите - едва 41% се реализират.“, коментира Димитър Костов, ръководител на бизнес звено „Интегрирани решения“ във VMware България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 2 часа
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 2 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 3 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 4 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate