петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3583 прочитания

    Петя Ангелова е новият Главен финансов директор на Група Софарма Трейдинг

    Тя има над 20 години опит във финансите и ръководните дейности
    15 април 2021, 10:24 a+ a- a

    От средата на април Петя Ангелова пое поста Главен финансов директор на Групата Софарма Трейдинг. В тази си роля тя ще отговаря за финансово-счетоводните операции и процесите по контролинг и бюджетиране. Петя е доказан професионалист с над 20 години опит и със своята професионална експертиза ще участва активно в реализацията на стратегическите планове на Групата.

    В кариерния си път Петя Ангелова е заемала различни управленски позиции. Професионалното си развитие започва като счетоводител, но благодарение на своята отдаденост и опит се издига до Финансов мениджър и Главен счетоводител на „Болкан Минерал и Майнинг“ ЕАД. В периода 2007-2019 г. тя е част от ключовия мениджърски екип на групата на Swissport – най-големият независим доставчик на наземно обслужване в световен мащаб. В Swissport Bulgaria e заемала позицията на Финансов директор, а в последствие и на Оперативен директор. 

    Петя е била и Главен изпълнителен директор на Swissport Kazakhstan. В последните 2 години от кариерния си път в Swissport International ръководи глобални проекти, обхващащи цялата мрежа на групата в над 50 държави. Преди да се присъедини към Софарма Трейдинг тя управлява проекти на ниво група в „Aviapartner Holding“ – един от водещите независими доставчици на наземно обслужване в Европа с централен офис в Брюксел.

    Петя Ангелова е магистър по Счетоводство от Университета за национално и световно стопанство, притежава диплома по Финансово управление от Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) във Великобритания, както и сертификат за Управление на проекти PRINCE2 от AXELOS, Манчестър.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 минути
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 46 минути
    45 преподаватели от България, Словения и Сърбия станаха част от първата международна мрежа от STEAM начални учители
    Издателство „Клет България“ е водещ координатор по проекта, чиято задача е въвеждането на STEM/STEAM обучението от 1. до 4. клас
    преди 2 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits
    преди 2 часа
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 3 часа
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate